Január 8 - Péntek

d.e. A próféciák szavahihetőségének bizonyítéka – Mt 4:12-17

...hogy beteljesedjék az, amit Ézsaiás prófétált... (Mt 4:14)

Ésaiás Krisztus előtt több mint 700 évvel kijelentette, hogy Isten meglátogatja a Jordánon túli részt, a pogányok területeit, és nagy világosság lesz azon a vidéken. Évszázadokkal később Jézus valóban meglátogatta őket, sőt ott is lakott, és hirdette Isten országának evangéliumát. Benne Isten nemcsak azt a földrészt, vagy azt a nemzetet világította meg, hanem az egész világot, és generációk hosszú sorát.

Eljutott az evangélium Magyarországra, Romániába, hallották a tiszta igét elődeink, és gyülekezetek alakultak, bűnök mélyéből emelkedtek ki emberek, és jutottak világosságra. Napjainkban szerte a világon, Afrikában, Dél-Amerikában gyülekezetek ezrei alakulnak, és emberek milliói adják át életüket Istennek. Mindeközben, sajnos, országainkban a hit hígul, a gyülekezetek erőtlenednek, a társadalmunk egyre istentelenebbé válik. „De aki mindvégig kitart, üdvözül!” (Mt 24:13)

Milyen kijelentések teljesedtek be az életedben és tettek hitelessé? Továbbadod a hitet, amit kaptál? Világosság vagy? (EJ)

 

d.u. Az Úrban bízó ember – Zsolt 40

Gyakran figyelhetjük meg önmagunkon, hogy ha egy fontos feladatot vagy tervet valósítunk meg, elszántan, bízva saját erőnkben, képességeinkben, vagy a külső segítségekben, megyünk előre és csak tesszük a dolgunkat. Még akkor is így van ez, ha önbizalom-hiányosak vagyunk, vagy éppen bizonytalanok a kivitelezésben. Mégis tesszük, csináljuk, mert valami belső erő visz előre.

Időnként előfordul, hogy a feladat súlya alatt összeroskadunk, kiesik a szerszám a kezünkből, erőtlenné válunk, és magunkba omlunk. „És a szívem is elhagyott engem.” Mi romlott el? Ki a hibás? Hogyan tovább? Tehetetlenségünkben, gyengeségünkben hová forduljunk? Honnan jön a segítségünk?
„Boldog ember az, aki az Úrba veti bizodalmát.” Kétségbeeséskor, erőtlenségünk közepén sokszor még segítséget kérni sincs erőnk. Magába zár a csüggedés. Bűneink sokasága között a szégyen, a tagadás, a szennyesség érzése miatt szinte menekülünk Isten elől, mint az első ember. De ne feledd, nem az egészségeseknek van szüksége orvosra...!

„Én nyomorult és szegény vagyok, de gondol rám az Úr. Te vagy segítségem és megmentőm, Istenem, ne késlekedj!” (EJ)