Augusztus 26 – Péntek

d.e. Naponkénti munkálkodás – Jn 9:1-5

Nekünk, amíg nappal van, annak a cselekedeteit kell végeznünk, aki elküldött engem. Mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat. (Jn 9:4)

A keresztyén élet kemény munka. A keresztyénség abból áll, hogy Isten akaratát, és az Ő Igéjének igazságait megalkuvás nélkül törekszünk megvalósítani az életünkben. Állandó erőfeszítés nélkül nem jön létre lelki érettség és növekedés. A lelki érettség terén nincsenek útrövidítések.

Az csak az Istennek való engedelmességből származik. Jézustól kapott munkánk küldetés: „amint engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket” (Jn 20:21b). Ha azt szeretnéd, hogy Isten használjon munkájában, tartsd azt a legfontosabbnak, ami számára is a legfontosabb: a bűnös ember megmentése.

Munkánknak örök jelentősége van. Mivel az emberek örök sorsa függ tőle, fontosabb, mint bármilyen földi cél. Éreznünk kell, hogy milyen sürgető a feladat (Jn 9:4). Ketyeg az óra, ezért minden nap nagyon fontos, értékes. Még nagyon sok ember vár reád, akiknek beszélned kell az üdvösségről. Egy örökkévalóságon át fogunk ünnepelni azokkal, akiket elvezettünk Jézushoz. De arra, hogy elmondd az embereknek az örömhírt, csak egy rövid életet kaptál. Indulj ma azzal az elhatározással a munkamezőre, hogy valakinek beszélni fogsz Jézusról! (Kocsis Barna)

 

d.u. A belső ember folyamatosan újul – Kol 3:9-11

Jézus Krisztussal való találkozás során teljesen megváltozik az ember élete. Minden újjá lett! Nem csak bizonyos dolgok, hanem minden (2Kor 5:17). Amikor keresztyénné leszel, életed minden területére kihat Krisztus jelenléte. Új gondolataid lesznek, új magatartásod, új értékrended és új érzékenységed. Az új fontossági sorrend megdöbbentő hatással lesz kapcsolataidra is. Mindent krisztusi megvilágításban látsz az életedben. A kereszténység nem valami kiegészítő ráadása lesz az életednek, hanem maga az élet! Krisztussal való találkozásod során új szívet kaptál, új értelmet, Krisztus szerintit, ezért másként gondolkodsz. Új érzéseket kaptál, ezért érzékennyé váltál a bűnnel szemben, és már nem érzed kényelmesen magad a bűn jelenlétében. Észrevetted-e a változásokat, amelyeket Isten végzett az életedben, amióta találkoztál Jézus Krisztussal? Ezek a változások nagyon is figyelemre méltók, bizonyságai annak az új életnek, amelyet akkor kaptál, amikor Jézusba mint Üdvözítődbe és uradba vetetted bizalmadat. (Kocsis Barna)