Augusztus 25 – Csütörtök

d.e. Naponkénti igetanulmányozás – ApCsel 17:10-15

Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy igaz-e, amit Pál mond. (ApCsel 17:11)

Pál apostol a 2Tim 3:16-ban közli: „a teljes Írás Istentől ihletett.” Ahhoz, hogy Jézus érett tanítványaivá váljunk, engednünk kell, hogy a teljes Írás szóljon hozzánk. Hogyha nem szánsz időt naponként az Ige tanulmányozására, és ha nem állsz szilárdan Isten Igéjén, akkor a különböző viselkedések, hitnézetek és életstílusok áradatában nem leszel képes megítélni, hogy mi az, ami Istentől való.

Isten Igéjétől elszakadva nem tudsz egy igaz életet élni. Lesznek idők életedben, amikor egyedüli vigaszod csak az Istentől jövő Ige marad. Jézus szembesült ennek a világnak a kegyetlen igazságtalanságával, de legjobban talán az fájt neki, hogy a legközelebbi barátai is cserbenhagyták és elárulták. Mi segített neki, hogy elviselje ezt a kegyetlen helyzetet? Jézus a Szentírásból merített vigaszt (Mt 26:20-24, 31). Jönnek idők, amikor összezavarodsz a körülötted történő események miatt, emberek félreértenek és kritizálnak. Ebben az időben engedd, hogy az Ige vezessen és vigasztaljon. Ha naponta elmerülsz Isten Igéjében, nem leszel védtelen a próbák idején. Engedd, hogy Isten Igéje ma is átjárja, irányítsa és gazdagítsa életedet! (Kocsis Barna)

 

d.u. Elég volt a régi élet cselekedeteiből – 1Pt 4:3-5

A keresztyén élet egy kicserélt élet. Nem élhet ugyanúgy egy ember megtérése után, mint azelőtt. Látható kell legyen a változás. Az ördögnek az a taktikája, hogy eltörölje a határokat a keresztyén élet és a világi élet között. Sok szomorú bizonyságtétel szól arról, hogy akik megadták magukat a bűn csábításának, azok elég erősnek gondolták magukat arra, hogy a kísértés ideje alatt kitartsanak és ellenálljanak. Isten megköveteli, hogy az ő népe takarítsa ki a gonoszt a maga köréből. Ennek egyik módja az, hogy mindent eltávolítasz a környezetedből, ami bűnre vihet. Sose feltételezd, hogy védett vagy a kísértéssel szemben, ne becsüld alá a gonosz fondorlatosságát. Isten nem tűri a gonoszságot, ami Fia halálát okozta. A gonosszal való felületes bánásmód Isten szabadító művének a semmibevétele. Értékeld ki az életedet ma, és Isten meg fogja mutatni azokat a kísértéseket, szórakozási formákat vagy istentelen kapcsolatot, amelyeket el kell távolítanod. Mondd el Péterrel együtt, hogy elég fájdalmat és keserűséget okozott a bűn, a kísértés az életedben. Vedd igénybe Krisztus feltámadásának erejét, és Ő megszabadít bűnös szokásaidtól, és szabaddá tesz a bővölkedő életre! (Kocsis Barna)