Április 6 - Szerda

d.e. A Gonosz munkájának lappangási ideje – Mt 13:24-30

Amikor a vetés szárba szökkent, és kezdett kalászt hozni, látható lett a konkoly is. (Mt 13:26)                              

Ebben a példázatban Jézus Krisztus a vetés, aratás és a gabonának a konkolytól való különválasztása által tanít. A konkoly elronthatja, vagy éppen tönkreteheti az aratást, ha nem a megfelelő időben van különválasztva a búzától, és aztán elégetve. A konkoly korai felszaggatása veszélyeztetné a búza gyökérzetét is. Ahogy a természet türelemre tanít, úgy az Isten türelme is tanít minket, hogy vigyázzunk az Igére, amit a szívünkbe vetett, óvjuk a bűn romboló erejétől, és a Gonosz pusztításától.

sten Igéje életet hoz létre, a Sátán pedig azt keresi, hogy elrontsa azt a jót, amit Isten igéjének a befogadása és jelenléte eredményezett. A Gonosz munkájának van egy lappangási ideje. Isten nem sieti el az ítéletet. A megfelelő időben el fog jönni. Végül Isten megjutalmaz mindenkit a szerint, amilyen és amennyi gyümölcsöt termett az Ige az életében. Azon a napon maga Isten fogja különválasztani a gonoszt a jótól.
Kedves olvasóm, a te életedben vajon van-e „konkoly”? Uram, add, hogy a te Igéd mélyen meggyökerezzen a szívünkben, és teremjen sok gyümölcsöt a Te dicsőségedre! (Szekrényes Pál)

 

d.u. Most ne hallgass, hanem cselekedj! – Eszt 4:13-17                                          

Mindennek megvan a megfelelő ideje életünk folyamán: a hallgatásnak és az el nem hallgatásnak, a cselekvésnek és a veszteglésnek. Jakab apostol arra hívja fel a figyelmünket, hogy „aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.”(Jak 4:17). Néha a kényszerhelyzet kötelez a cselekvésre, máskor pedig az együttérzés késztet rá. Eszter királyné olyan helyzetbe került, hogy ő minden szempontból késztetve volt arra, hogy ne hallgasson, hanem cselekedjen, hogy népe, és ő maga is megmenekülhessen a borzalmas pusztítástól.

Sokféle támadás veszi körül ma is Isten gyermekeit, amelyeket alig látunk meg, ha Valaki nem figyelmeztet minket irántunk tanúsított nagy szeretetével. Az ördögnek a nagy és veszélyes támadásaitól megmenekülhetünk, ha Istenre hallgatunk, és az Ő akarata szerint cselekszünk. Jézus Krisztus a mi nagy Megváltónk és Oltalmazónk erősebb, mint bármilyen ellenségünk.

Ezért tehát, drága testvéreim, bátorodjunk fel, álljunk ki a nehéz körülmények között is Isten Igéjének hirdetésével, és az Ő akaratának cselekvésével is. (Szekrényes Pál)