2024. március 23., szombat

DÉLELŐTT | 
A kánaáni asszony hite

Igehely: Mt 15:21–28; Kulcsige: Mt 15:28 „Ekkor így szólt hozzá Jézus: Asszony, nagy a te hited, legyen úgy, amint kívánod! És meggyógyult a leánya még abban az órában.”

Az Atya akaratát megismerve az Úr Jézus Tírusz és Szidón vidékére ment, hogy találkozzon a kánaáni asszonnyal. Az asszony ismerte az Urat, mint Dávid Fiát, aki az Isten akarata szerint megígért Messiás. Az Úrhoz kiáltott, hogy a gonosz lélektől szabadítsa meg gyermekét. De az Úr nem felelt neki. Ez azért volt, hogy a könyörgésben állhatatosságra tanítsa. Mennyire vagy állhatatos a könyörgésben? A tanítványok is közbenjártak érte az Úrnál. Szoktál-e imában tusakodni, közbenjárni másokért?

Az Úr Jézus felelt az asszonynak, de látszólag elutasította. Ezt azért tette, hogy hitét próbára tegye, és az Úr előtti mély alázatra tanítsa. Az asszony az Úr előtt leborulva, mélyen megalázta magát. Tovább folytatta könyörgését. Az asszony nagy hitét és mély alázatát látva, az Úr Jézus Krisztus meghallgatta könyörgését. Gyermeke megszabadult.

Tudsz-e az Úr előtt kitartóan könyörögni szabadulásért? Hajlandó vagy-e magad az Úr jelenlétében mélyen megalázni, és megtanulni tőle a mély alázatot?

Kelemen Sándor Tomi

DÉLUTÁN | 

Isten hűséges a megszentelő munkájában

Igehely: 1Thessz 5:23–28; Igehely: 1Thessz 5:24 „Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.”

Az Úr az, aki kiválasztott engem és téged az üdvösségre. Mi csak annyit tehettünk, hogy amikor megszólított, hittel elfogadtuk a felkínált kegyelmet. Az elhívás is egyedül tőle származik. Tudod-e, hogy elhívásunk van a teljes szentségre? „Mert ez az Isten akaratja, a ti szentté lételetek...” (1Thessz 4:3a, Károli f.)

Ő az, aki ígérete szerint megcselekszi ezt az Úr Jézus Krisztus eljövetelére. Akarod-e ezt? Kívánod-e a személyes szentséget? Akarsz neki odaszentelt életet élni ebben az Úrtól elfordult világban? Akarod-e és engeded-e, hogy teljesen átformálja egész életedet, és tisztává tegyen? Hogy megszenteljen a maga számára?

Ha ezt vágyod, kéred, egy külön áldásban lesz részed. Te is mennyei őrséget kapsz magad mellé. Meddig? Az Úr Jézus Krisztus eljöveteléig. Az Úr az, aki fog vigyázni rád is. De ennek feltétele van. Akarsz számára teljesen félretettként élni? Ő az, aki megőrzi a te lelkedet, elmédet és testedet teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Ő bizonyosan megcselekszi ezt.

Kelemen Sándor Tomi

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
4 + 3 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 22:15–22; Kulcsige: Mt 22:21 „Azt felelték: A császáré. Ő akkor ezt mondta nekik: Adjátok meg tehát a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami Istené!”

Heti sorozatunkban nyomon követhettük az ellentétet, ami a krisztusi és a farizeusi gondolkodás között fennállt. Ezek a vezetők, akik a hit és az üdvösség útjának őrei kellett volna, hogy legyenek, valójában gyümölcstelen fügefák, engedetlen fiak és gonosz szőlőmunkások voltak. Egy újabb ravasz csellel próbálják lejáratni Jézust, hogy saját tekintélyüket védjék. A vége az lett, hogy saját csapdájukba estek, és önmagukat járatták le. Annyira megszégyenültek, hogy többet kérdezni sem mertek (22:46).