2024. február 16., péntek

DÉLELŐTT | 
Együtt az Úr házában

Igehely: 1Sám 1:1–11,19; Kulcsige: 1Sám 1:19 „Másnap reggel fölkeltek, imádkoztak az Úr előtt, majd visszatértek otthonukba, Rámába. Amikor aztán Elkáná a feleségével, Annával hált, az Úrnak gondja volt rá.”

Az egyik legfontosabb és legszebb dolog a családi életben, amikor együtt mehetünk az Isten házába. Oda a problémák ellenére is kell menni. Látjuk igénkben, mennyi gond van a családban: versengés, egymás lejáratása, csúfolódás. Bűnök ezek, amelyeknek megvan a következménye: összetörés, sírás és keserűség. Nem kellene így legyen, mert Isten a családot az áldás helyének szánta. De van egy hely, ahol az ember felüdül és felfrissül, akármilyen helyzet van: az Isten háza.

Oda áldozni megyünk, úgy, hogy adunk a magunkéból. Nem olyan gondolatokkal megyek, hogy mit fogok kapni, hanem megyek, mert a ház Urának tetszeni akarok. Nyitott szívet adok neki, rá figyelő gondolatokat és engedelmes lelkületet. Így lesz áldás az életemben, így tudok átmenni a nehézségeken győztesen.

Isten házába imádkozni megyünk, könyörögni magunkért és másokért. Megalázkodunk Isten előtt, odaszánjuk magunkat és mindenünket neki. Isten meghallgatta Anna imáját, a miénket is meghallgatja, ha ezzel az alázatos lelkülettel könyörgünk.

Mi akadályozott meg abban, hogy együtt menjetek az Úr házába? Mit tettetek a megoldás érdekében? Hogyan tudjuk támogatni azt a gondolkodást, hogy az Úr házában önmagunkat adjuk Istennek?

Szűcs Sándor

DÉLUTÁN | 

Felhívás az egységre a házasságban

Igehely: Ef 4:1–3; Kulcsige: Ef 4:3 „Igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével.”

Az egység nagyon fontos a házaséletben, ezért Isten elmondja nekünk, hogy azt hogyan érhetjük el: Igyekeznem kell megérteni a társamat, beszélgetni vele, meghallgatni őt, figyelni és kérdezni. Ezzel kezdődik és folytatódik.

Alázattal és szelídséggel elfogadom hittestvéreim tanácsát és bátorítását: „Kérlek én, ki fogoly vagyok az Úrért, éljetek méltóan elhivatásotokhoz…” Tisztelettel meghallgatom, mélyen és komolyan elgondolkodom rajta, és igyekszem megtartani.

A türelem is fontos. Nem fog azonnal megváltozni úgy, ahogy én szeretném, de arra gondolok, hogy biztosan bennem is van sok minden, amit el kell tűrnie. És legfőképpen arra emlékezem, hogy maga Isten mennyit kell nekem eltűrjön.

Elviselni egymást szeretetben. Megérteni őt, amikor fáradt, kedvtelen, lehangolt, és tovább menni követelőzés és kioktatás nélkül. Egyszerűen csak szeretni.

A békesség állapota kell, a nyugalom, amit csak Isten ad. Ez olyan kötél, ami kell a házassághoz.

Szűcs Sándor

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
9 + 6 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Zsolt 149:1–9; Kulcsige: Zsolt 149:1 „Dicsérjétek az Urat! Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicséretet a hívek gyülekezetében!”

Isten azért teremtett minket, hogy dicsőítsük őt. Ha nem őt dicsőítjük, akkor valami más van az éle-tünkben, amit imádunk. Mindig. Mert így vagyunk teremtve. Lehet, hogy önmagunkat imádjuk, dicsőítjük, vagy a képességeinket, a teljesítményeinket vagy a vagyonunkat. Csak az a baj, hogy minden más Istenen kívül bálvánnyá válik az életünkben, egyre nagyobb áldozatokat kér, és végül tönkreteszi az életünket. Ezért van, hogy a Biblia és főleg a Zsoltárok könyve felhív minket, hogy dicsőítsük az Urat! Hogy ő legyen az imádatunk tárgya, mert ez a helyes.