2023. július 3., hétfő

DÉLELŐTT | 
Izsák imája Rebekáért

Igehely: 1Móz 25:19-26; Kulcsige: 1Móz 25:21 „És Izsák könyörgött az Úrnak feleségéért, mert meddő volt. Az Úr pedig engedett könyörgésének, úgyhogy teherbe esett Rebeka, a felesége.”

Húsz évet várt Izsák és Rebeka, míg nagy vágyuk beteljesedett: gyermeket, utódot kaptak, mégpedig egyszerre kettőt. Izsák már nem bírta tétlenül várni a csodát, elmondta ezt a bánatát, vágyát az Úrnak. Sőt, könyörgött feleségéért. Az Úr meghallgatta kérését, megadta nekik, hogy gyermekük lehessen.
A családban történő események, vagy a várt, de meg nem történő események nem magánügyek. A közösen hordott teher, a megosztott teher fél teher. „Egymás terhét hordozzátok!” (Gal 6:2)
A legfontosabb a család alkotójával, Istennel megbeszélni a dolgokat. Miért történik valami? Meddig kell várni? Mit tegyek másként? Egymás közt is kell beszélni a problémáinkról, ha lehet, közösen hozva azokat az Úr elé.
Ismerem családom tagjainak személyes problémáit? Segítek azok megoldásában imával, jó példával, tanáccsal, javukért munkálkodva?

Dr. Kisded Ernő

DÉLUTÁN | 

A világteremtő Lélek

Igehely: 1Móz 1:1-5; Kulcsige: 1Móz 1:1-2 „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött.”

Kietlenség, pusztaság, sötétség jellemezte a Földet, de Isten Lelke ott lebegett efölött az élettelen közeg fölött. Ez a Lélek ott volt ezután is a teremtés napjai alatt, és azóta is fenntartja a mindenséget. Ebben egy piciny pont az életem. Bármekkora is lenne a zűrzavar, kietlenség az életben, Isten Lelke mindig ott lebeg felettem, körülöttem. Soha nincs olyan távol, hogy ne hallaná meg a kiáltásomat. Nem ítélettel, hanem kegyelemmel, gondviseléssel, építő szándékkal vesz körül. Szép napokon is közel van, vigyázva, hogy jó dolgomban el ne essek, meg ne feledkezzem róla. A fájdalmas napokon (amikor azt kérdezzük, hogy hol van Isten?) is ott lebeg felettünk. Aki meg tudta teremteni világunkat a legapróbb részletig, bennünket is meg tud tartani. Bízzuk rá életünket ma este is!

Dr. Kisded Ernő

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
6 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Ézs 65:16-25; Kulcsige: Ézs 65:17 „Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe.”

A teremtő Isten vágya az, hogy kapcsolatba kerüljön és kapcsolatban maradjon az emberrel. Ennek a kapcsolatnak ő maga a kezdeményezője. Először egy népet választott ki magának, parancsolataival körülírva azt az utat, amelyen megáldhatja őket. Ezt az áldást tapasztalták is mindaddig, míg le nem tértek az útról, és más istenek felé nem fordultak. Végtelen türelemmel tárta ki kezét számtalanszor a nép felé, aki nem akarta elfogadni őt...