2023. július 17., hétfő

DÉLELŐTT | 
A gadarai megszállottak megszabadítása

Igehely: Mt 8:28-34; Kulcsige: Mt 8:31-32a „Az ördögök pedig ezt kérték tőle: Ha kiűzöl minket, küldj a disznónyájba! Ő pedig ezt mondta nekik: Menjetek! Akkor azok előjöttek, és belementek a disznókba.”

Az ördög képes teljes mértékben uralma alá venni az emberek életét. A megszállott embert különleges erővel ruházza fel, romboló és pusztító munkáját rajta keresztül fejti ki mások felé. A démoni lelkek tudták, hogy Jézus az Isten Fia, tudták, hogy Jézusnak hatalma van felettük, és azt is tudták, hogy egyszer majd meg fogják kapni méltó büntetésüket. Mindezek mellett azonban lázadók és engedetlenek maradtak.
A démoni lelkek Jézus jelenlétében nem maradhattak tovább az emberek életében, megszállva őket. Az emberi lélek felbecsülhetetlen érték Jézus szemében, hiszen Ő még az életét is kész volt feláldozni, hogy a démoni hatalmasságok felett győzelmet szerezzen.
Azért kell imádkoznunk, hogy az Úr őrizzen meg attól, hogy csupán ismeretünk legyen Jézus Krisztusról. Isten engedelmességet vár el gyermekeitől. Azok tudják alárendelni életüket Istennek, akik megtapasztalták Jézus Krisztus szabadító hatalmát az életükben.

Fekete Csaba

DÉLUTÁN | 

Megbecsülés jár az Úr szolgáinak

Igehely: 1Kor 16:13-18; Kulcsige: 1Kor 16:16 „Ti is engedelmeskedjetek az ilyeneknek, és mindazoknak, akik velük együtt szolgálnak és fáradoznak.”

A szolgálat sokak számára negatív fogalom. Mások szükségeivel foglalkozzam? Ha mégis bevállalnám, milyen hasznom származna belőle? Tegyek jót, anélkül, hogy valaki azt kérné vagy elvárná tőlem? Ilyen és hasonló kérdések vetődhetnek fel bennünk a szolgálat kapcsán. Az igazi szolgálat alapja azonban az a szolgálat, amit Jézus végzett: „Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért” (Mk 10:45). Sztefanász a családjával együtt megértette ezt, és Akhájában ők lettek Jézus váltsághalálának első gyümölcsei. Krisztus szeretete, amit átéltek, arra késztette ezt a családot, hogy a szentek szolgálatára adják magukat.
Pál apostol az Úr Lelke által arra szólította fel a korinthusi hívőket, és Isten igéje arra szólít fel minket is, hogy a szolgálatban résztvevő személyeket értékelnünk kell. Ezt ki lehet fejezni azáltal, hogy bátorítjuk azokat, akik végzik a szolgálatot. De nekünk is oda kell állnunk, hogy végezzük azt a munkát, amit az Úr tőlünk is elvár!

Fekete Csaba

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
2 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Jel 6:9–11; Kulcsige: Jel 6:11 „Akkor fehér ruha adatott mindegyiküknek, és megmondatott nekik, hogy nyugodjanak még egy kis ideig, amíg teljes nem lesz azoknak a szolgatársaiknak és testvéreiknek a száma, akiket ugyanúgy megölnek, mint őket.”

A világtörténelemben számtalan, különböző ideológiáért, célokért mártírhalált szenvedett emberről tudunk. Sajnos, áldozatuk sok esetben értelmetlennek bizonyult. A mai igénk arról tanúskodik, hogy a keresztyén vértanúk lelke a mennyei oltár alatt van, vagyis ők Isten közvetlen közelében várják a feltámadás ama nagy napját. Ők már ott vannak. Ott vannak, ahova vágytak. A legcsodálatosabb, hogy már rajtuk van az a fehér ruha, amely a Bárány vérében mosatott fehérre. A vérben, amely a golgotai kereszten ontatott ki, tökéletes és örökérvényű áldozatul.