2024. június 4., kedd

DÉLELŐTT | 
Honnan van a bölcsességünk?

Igehely: Jak 3:13–18; Kulcsige: Jak 3:13 „Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz!”

Amikor bölcsességről beszélünk, nem az a lényeg: kinek milyen az iskolázottsága vagy tudása, hanem: hogyan élünk a mindennapokban, milyen a kapcsolatunk az élő Krisztussal. A megtestesült bölcsesség maga Jézus Krisztus. A bölcs Isten bemutatta a Bibliában, hogy mi hogyan lehetünk hasonlóvá őhozzá. Olvassuk és éljük meg az igét!

A világ szerint bölcs ember a világnak megfelelően akar bölcselkedni. Ám aki csak e földi életben reménykedik, minden embernél nyomorultabb. Mi jellemzi az ilyen embert? Pénzsóvárgás, keserű irigység, viszálykodás, a végén pedig kudarc és csalódás.

Az igazi bölcsesség Jézus Krisztusban látható. Aki valóban bölcs, azt alázat, istenfélelem és lélekmentés jellemzi. Harcolnunk kell azért, hogy ne engedjünk teret a földi bölcsességnek a gyülekezetekben. Gondoljunk csak a jelenlegi nyugtalanságra a világban. Mindez azért van, mert sokan megvetik az igazi bölcsességet, és saját okoskodásukat helyezik előtérbe.

Az a bölcsesség, amely Istentől származik, tiszta a gondolkodásban, cselekedetben, a tanításban, a gyakorlatban is. Tiszta a hitben és erkölcsben. Az igazi bölcsesség méltányos, türelmes. Honnan van hát a bölcsesség? Csakis Jézus Krisztustól! Kérd még ma ezt a fentről jövő bölcsességet!

Andrásik Erwin

DÉLUTÁN | 

Áldozatkész küzdelem

Igehely: Zsid 10:32–34; Kulcsige: Zsid 10:34 „A foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását is örömmel fogadtátok, mivel tudtátok, hogy nektek értékesebb és maradandóbb vagyonotok van.”

A lelki élet harccal, küzdelemmel jár. Küzdenünk kell a hitért, áldozatkészek kell legyünk, megtagadva önmagunkat. Te Krisztus katonája vagy! Küzdj! Harcolj! Vedd fel a keresztet mindennap, és állj ki Krisztusért, mert amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk. Légy csendben, és várj az Úr parancsára. A világ zaja el akarja fordítani tekintetedet az igazi szolgálatról. Állj ellene és küzdj, mert akkor lesz győzedelmes életed. Ha haladsz Megváltód nyomában, boldog lesz a szíved igazán. Ha küzdesz és kitartasz híven mindvégig, áldott leszel, és csodákat tesz az Úr általad. Ne alkudj meg, ne engedj a szívedbe, lelkedbe egy parányi hamisságot se, mert nagyon jól ismer Alkotód! Ne csorbítsa hitedet a kudarc, próba vagy csalódás! Istennek szilárd hitű, erős, őszinte, alázatos szolgákra van szüksége. Persze, csak imádkozó szívvel lehetséges a harc végső jó kimenetele. Legyen erős a hited, mert csak akkor leszel képes győzni! De tudnod kell, hogy Isten harcol melletted, helyetted. Nem kell belerokkannod a küzdelembe, tudnod kell, hogy a Sátán legyőzött ellenség. Egyszer és mindenkorra legyőzetett! Légy éber, és vigyázz, légy áldozatkész!

Andrásik Erwin

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
8 + 5 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mk 7:10–13; Kulcsige: Mk 7:10 „Mert Mózes ezt mondta: «Tiszteld apádat és anyádat”, és ezt: „Aki gyalázza apját vagy anyját, halállal bűnhődjék.»”

Vannak olyan szülők, akiket nehéz tisztelni. A buta ember okos gyermeke számára, akit nem támogattak a tanulásban, és egyedül ért el mindent, nagy kísértés lehet, hogy gúnyolja, mások előtt lejárassa apját. Az erőszakos ember bántalmazott gyermeke számára, aki tizenévesen elmenekül otthonról, nagy kísértés lehet, hogy kiadja haragját, ami az évek során fölgyűlt benne. A megalázott gyermek számára, aki egész életében becsmérlést kapott szüleitől, hogy nem fogja vinni semmire az életben, nagy kísértés lehet, hogy ezt az orruk alá dörgölje, majd ne segítsen rajtuk, amikor szükségük lenne rá.