2021. július 3., szombat

DÉLELŐTT | 
Nyomorúságból dicsőségbe

Igehely: Jel 7:9-17; Kulcsige: Jel 7:17 „Mert a Bárány, aki középen a trónnál van, legelteti őket, elvezeti őket az élet vizének forrásaihoz, és Isten letöröl szemükről minden könnyet.”

Egy kisleány fölnézett egy este a csillagos égboltra és felkiáltott: “Ha a mennyország fonákja is ilyen szép, milyen lehet a másik oldala?!” Lehet, ma csak álmodsz arról a csodálatos helyről, amit Isten számodra készített. Gyakran a nehéz megpróbáltatások elhomályosítják a menny dicsőségét, de amikor megérkezel és meglátod Istent szemtől szembe, amikor átéled minden könnyed letörlését, akkor el fogod tudni mondani, hogy megért minden küzdelmet és minden áldozatot.

Sok szép dolog vár rád a mennyországban, de a legjobb dolog az lesz, hogy Isten jelenlétében fogsz lenni örökkön-örökké. A szép és jó kapcsolat már itt, ezen a földön is nagy áldást jelent, de semmilyen kapcsolat nem hasonlítható Jézus Krisztus és a menyasszonya közötti kapcsolathoz. Gondolj bele, milyen lesz egy olyan személy mellett élni, aki tökéletes, szent és jó. Aki soha nem okoz csalódást és soha nem bánt meg. Az Úr pontosan egy ilyen személy, de még ennél is sokkal több.

Válaszolj most a következő kérdésre: Megéri Őt szolgálni és érte áldozatot hozni ezen a földön?

Pap Lénárd Ottó

DÉLUTÁN | 

Mondjuk el, hogy érdemes Istenben reménykedni

Igehely: Zsolt 78:1–11; Kulcsige: Zsolt 78:6-7 „Tudja meg ezt a jövő nemzedék, a születendő fiak, és ha felnőnek, beszéljék el fiaiknak, hogy Istenbe vessék bizalmukat, ne felejtsék el Isten nagy tetteit, és tartsák meg parancsolatait.”

Nekünk olyan Istenünk van, aki a jó dolgokat nem tartja meg magának, hanem megosztja velünk. Jézus Krisztus a főpapi imájában többek között azért imádkozott, hogy akik hozzá tartoznak, azok ott legyenek vele a dicsőségben.

Megtapasztaltad már, hogy milyen jó Istenben reménykedni? Ha igen, a következő lépés az, hogy mondd el másnak is. Hadd hallja meg a barátod, a szomszédod, a munkatársad, hogy milyen nagy áldás Istennel élni. Az Ő országa terjedésének érdekében téged is fel akar használni. Minden hívőnek kötelessége elmondani a világnak Isten jóságát. Nem szükséges teológiai egyetemet végezned ahhoz, hogy hirdesd az evangéliumot, egyszerűen add tovább, amit te a saját életedben megtapasztaltál. Lehet nagy meglepetés fog érni, amikor meglátod, hány ember vágyódik Isten után. De ha netán nem így történne, akkor se csüggedj! Feladatunk nem az, hogy megtérítsük az embereket, ezt csak Isten tudja megtenni. A mi kötelességünk az, hogy ha megízleltük Isten jóságát, akkor mondjuk el másnak is. Te mikor mondtad el valakinek, hogy érdemes Istenben reménykedni?

Pap Lénárd

 Napi áhítat

Igehely: Róm 2:25–29; Kulcsige: Róm 2:29 „Hanem az a zsidó, aki belsőleg az, és az a körülmetélkedés, amely a szívben van, Lélek szerint és nem betű szerint. Az ilyen dicsérete nem emberektől van, hanem Istentől.”

A körülmetélkedés valóban használ, ha valaki megtartja a törvényt. De ha törvényszegővé lesz, akkor a körülmetéltsége körülmetéletlenséggé lesz. Viszont a fordítottja is igaz: ha a körülmetéletlenségben élő ember igyekszik megtartani Isten tanításait, törvényeit, akkor elnyeri Isten szeretetét, kegyelmét. Nem az számít, ha valaki körül van-e metélve vagy nem, hanem az, hogy követi-e Isten parancsolatait. Az, aki követi a törvényt a Szentlélek ereje által, illetve megtelik Szentlélekkel, az a szív körülmetélését jelenti és az újjászületett embert.