2019. július 23., kedd

DÉLELŐTT | 
A hívők készek az evangéliumot hirdetni

Igehely: Mk 16:15–16,20; Kulcsige: 16:20a „Azok pedig elmentek, hirdették az igét mindenütt.”

„Úgy tekintem az egész világot, mint az én parókiámat; olyan értelemben természetesen, hogy bármely részén vagyok is: illőnek, helyesnek és kötelességemnek tekintem, hogy mindenkinek hirdessem az üdvösség örömhírét, aki hajlandó meghallgatni. Tudom, hogy Isten erre a munkára hívott el, és bizonyos vagyok abban, hogy áldásával kíséri azt.” (John Wesley)

Minket is ugyanaz az Úr hívott el, mint az apostolokat, mint a régebbi idők neves hívőit. Ezek a megbízatást az evangélium hirdetésére kötelességnek tekintették. Ezért szaporodtak gombamódra a keresztyén közösségek, az imaházak és voltak élettel teljesek a kapcsolatok. Nekünk most ezer meg ezer kifogást és mentséget lehet találni, kötelességtudó engedelmesség viszont csak egy van.

Hozzád már szólott ugyanúgy az Úr, mint a tizenegy tanítványához, vagy még nem?

Milyen meggyőződésed van a világmisszióról?

Ott, ahol most tevékenykedsz, ki az, akire még számíthatsz, hogy helyetted hirdetni fogja az evangéliumot?

Kulcsár Attila

DÉLUTÁN | 

Péter érthetetlen, de Jézus gyógyít

Igehely: Lk 8:43-48

Gyakoriak lehettek a tanítványok számára azok a napok, amikor Jézus köré tömeg gyűlt. A testőr szerepét töltötték be ilyenkor. Történetünk, a nagy tömeg ellenére két személy között zajlott: Jézus és egy 12 éve vérfolyásos asszony között. Péter csak egy értetlen, tárgyilagos válasszal járult hozzá az eseményekhez: „Mester, a sokaság szorongat és tolong körülötted.” Nem tudott válaszolni a feltett kérdésre, minthogy embernek nem is lehetett válaszolni erre: „Ki érintett engem?”

Péterrel ellentétben, az Úr Jézus nem a tömeggel volt elfoglalva: egy személyhez intézte a kérdését. Ahhoz, aki hittel érintette és meggyógyult. Krisztust nem a kíváncsiság hajtotta, amikor kérdezett, hanem a bizonyosság. Egy személy, érintése által meggyógyult. Péter megállapítása fölösleges volt. A helyzet nagyon hasonlít arra, amikor Jóbnak és társainak megjelent Isten és ezt kérdezte: Ki akarja elhomályosítani örök rendemet értelem nélküli szavakkal? (Jób 38:2)

Megállapításaim előbbre visznek valakit a gyógyulás felé?

Kulcsár Attila

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
5 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Móz 35:1–15; Kulcsige: 1Móz 35:15 „Jákób Bételnek nevezte el azt a helyet, ahol Isten beszélt vele.”

Jákób az Úrral való találkozásra készült Bételben. Isten újra szólni akart hozzá ott, ahol menekülése idején megjelent neki. Meg akarta mutatni akaratát, közösséget akart vállalni vele és megújítani szövetségét. Jákób átérezte ennek a jelentőségét, és egész háza népétől az idegen istenek összegyűjtését, tisztálkodást és ruhacserét kért. A bálványszobrokat elásta.