2019. augusztus 9., péntek

DÉLELŐTT | 
A pogányok erkölcstelensége

Igehely: Róm 1:26-32; Kulcsige: 1:28 „És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket megbízhatatlan gondolkodásuknak, hogy azt tegyék, ami nem illik.”

A legszörnyűbb hazugság Isten igazságának hazugsággal való felcserélése. Ezért hamis a bálványimádás, hiszen benne a teremtményt imádják a Teremtő helyett. Mivel a pogányok gőgjükben és hitetlenségükben elutasították Istent, magukra hagyta őket, s kiszolgáltatta őket a saját bűneik miatt megromlott kívánságaiknak. A világban zajló események bizonyítják, hogy az istentelenség erkölcstelenséghez vezet. Az Istenről alkotott hamis kép a nemek hamis értelmezését eredményezi. Azokban az országokban, ahol Istent tagadják, ott virágzik az erkölcstelenség, hisz megszavazzák az egyneműek házasságát is. Az erkölcstelenség legfőbb oka az Isten dicsőítésének hiánya. „És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkozásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik.” (Róm 1:28)

Mennyire fontos számodra az erkölcsös élet? Miben nyilvánul meg az istentiszteleted: néhány ének eléneklésében, vagy az egész életed egy dicsőítő ének?

Vajda Miklós

DÉLUTÁN | 

Igyekezz a tisztaságra!

Igehely: 2Pt 3:14-16

A hívő ember viselkedése kapcsolatban áll az Úr Jézus eljövetelének várásával. Éppen ezért szenteknek, istenfélőknek és tisztáknak kell lennünk. A hamis tanítók mást mondanak, de a hívőknek igyekezniük kell az erkölcsi tisztaságra, hogy olyanok legyenek, mint Krisztus, aki teljesen tiszta. Egy értékes prémes állat, a hermelin szennyhez való viszonyulása által szeretném szemléltetni azt a tényt, hogy miként kell a hívő embernek őrizkednie a tisztátalanságtól. A hermelint a vadászok úgy ejtik tőrbe, hogy a mocsár szélére terelik. Mivel semmiképp sem hajlandó a mocsárba lépni, ezért a vadászoknak könnyű dolguk lesz. Az állat inkább a halált választja, mintsem a szennyet. Milyen csodálatos, hogy az állatok úgy prédikálnak nekünk, hogy szavak nélkül is megértjük! Sokak kedvenc háziállata a cica, ami szintén egy nagyon tiszta állat. Messze elkerüli a piszkot, sarat, de ha mégis balesetszerűen beleesik, azonnal megtisztítja magát, mert nem tudna tovább úgy élni, hisz a tisztaságot szereti. Igyekezzünk mi is testi-lelki tisztaságra!

Vajda Miklós

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
16 + 1 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Gal 5:13–21; Kulcsige: Gal 5:16 „Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek.”

Íme, egyértelműen előttünk áll az egész hét témája: az óember levetkezésének feszültsége. Mintha egy izzadtságtól és mocsoktól ránk tapadt ruhát kéne lecibálnunk magunkról. Fárasztó és fájdalmas eltávolítani. Micsoda fellélegzés megszabadulni belőle!