2017. október 28., szombat

DÉLELŐTT | 
Egyedülálló Szabadító az ördög hatalmából

Igehely: Mt 17:14-21; Mt 17:16 „Elhoztam őt tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani.”

„Ők nem tudták meggyógyítani”(Mt17:16). Sok betegség meggyógyításában eszközök az orvosok. Vannak gyógyszerek, amelyek fizikai betegségek meggyógyítására nagyon hasznosak. Azonban van olyan betegség vagy állapot, amelyből a gyógyulás nem lehetséges sem bölcsességgel, sem jó szándékkal. Egy édesapa hozta fiát Isten Fiához, mert az emberi segítség nem volt elég. Szellemi betegség tartotta hatalmában a gyermeket. Az ördög gonosz ereje kínozta. Jézus Krisztus előtt azonban még az ördög sem állhat meg. Krisztus hatalma minden fölött áll.

Sajnos, sokan szenvednek napjainkban is szellemileg. Az ördög különböző eszközökkel próbálja fogva tartani az embereket. Vannak olyanok, aki szabadulnának, gyógyulnának. Mindent megtesznek: fizetnek, gyónnak, vallást cserélnek, stb. De ezek nem segítenek. Egyedül Jézus Krisztus képes erre. Engedd, hogy ezt megtegye a te életedben is!

Mivel kötözhet meg az ördög embereket napjainkban? Miből szabadított meg téged Krisztus? Sorold fel, és adj hálát érte!

János Csaba

DÉLUTÁN | 

Megtisztulást munkáló reménység

Igehely: 1Jn 3:1-3 „Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. Jn 1,12 Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, mert olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában. Kol 3,4 ; 2Kor 3,18 Ezért aki így reménykedik benne, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta.”

Amikor gyülekezeti összejövetelre készülünk, úgy hiszem, mindannyiunk számára természetes, hogy megmosakszunk, és tiszta, alkalomhoz illő ruhát öltünk magunkra. Ez így is van rendjén, mert tudjuk, hogy az Úr jelenlétébe, a testvéri közösségbe nem mehetünk akárhogy. De vajon mi a helyzet a lelki tisztaságunkkal? A lelkületünk, magatartásunk illik-e Isten házához? Megtűrünk haragot, ellenszenvet, irigységet, törtetést, lenézést a szívünkben? A bűnlajstromot még lehetne folytatni, de ha „csak” ezek a bűnök vannak a szívünkben, akkor már nem járulunk méltóan az Úr jelenlétébe.

De János apostol itt jóval többről beszél. Eljön az idő, amikor mindannyiunknak meg kell jelennünk Isten ítélőszéke előtt. A megváltott, hívő emberek reménysége beteljesedik: „olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában”. De addig is készülni kell, tisztulni kell ma is, most is. „Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján” (Zsolt 139:23-24).

Nagy Kasza Zoltán

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:1–2, 11–26; Kulcsige: Mt 27:14 „Jézus azonban nem felelt egyetlen szavára sem, úgyhogy a helytartó nagyon elcsodálkozott.”

Szomorúság töltött el, amint ez igének első sorait elolvastam. Mekkora sötétség volt a főpapok és a vének szívében, és milyen mérhetetlen gonoszság! Alighogy megvirradt, máris gonosz döntést hoztak: Jézust halálra juttatják. Aztán eszerint cselekedtek is: megkötözve átadták őt Pilátusnak. Ez a sötétség órája volt. No, de lássuk, milyen bűnt talált Pilátus Jézusban? Semmit, mert benne nem volt. Kérdésére: „Te vagy-e a zsidók királya?”, Jézus válasza csak ennyi volt: „Te mondod.” Ezen elcsodálkozott még Pilátus is. Miért nem próbálja menteni az életét?