2024. április 5., péntek

DÉLELŐTT | 
A Messiás küldetése feltárul

Igehely: Mt 16:21–23; Kulcsige: Mt 16:21 „Ettől fogva kezdett Jézus nyíltan beszélni a tanítványainak arról, hogy Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, főpapoktól és írástudóktól, meg kell öletnie, de harmadnapon fel kell támadnia.”

Az Úr Jézus messiási küldetéséről beszél a tanítványoknak. Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie, meg kell öletnie, de harmadnap fel kell támadnia! Benne van a kell, ami azt jelenti, hogy az Atyától kijelölt úton megy végig. Azért jött, hogy ezt az utat végigjárja, hogy az ember meg legyen váltva. Péter ezt nem értette, óvni akarta ettől Jézust. Jézus megdorgálja és figyelmezteti, hogy amit mond, az a Sátántól van, ne állítson neki csapdát, nem az Isten szerint gondolkozik! Kemény dorgálás volt ez.

Jézus küldetése előttünk is feltárult. A Szentlélek meggyőzött arról, hogy ő a Messiás, a bűneinkért ő fizetett, így megbékített minket Istennel. Megszabadított bűneinkből azért, hogy nekünk is egy jó küldetést adjon. Küldetésünk van az elveszettek felé. Azt hisszük, hogy mindenki érti és tudja, mi a jelentősége Jézus kereszthalálának. Sokan nem tudják. Az emberek belső békére vágynak, de nem tudják, hogy hol található, és hogy lehet az övék. Ezért szükséges a hívő emberek beszámolója Jézusról, és az átélések elmondása arról, hogy mit tett velünk Jézus. Ez a küldetésünk, hogy sok emberhez eljusson a jó hír. Ha előtted feltárult Jézus Krisztus, tárd fel te is mások előtt!

Budai Lajos Dániel

DÉLUTÁN | 

Minket is fel fog támasztani

Igehely: 1Kor 6:12–14; Kulcsige: 1Kor 6:14 „Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani.”

Pál apostol emlékezteti a korinthusiakat, hogy Isten feltámasztotta az Urat a halálból, és minket is fel fog támasztani. Ezt azért mondja az apostol, mert hangsúlyozni akarja, hogy nem mindegy, hogyan élnek, mert akinek hatalma van a feltámasztásra, annak hatalma van az ítéletre is. Nem fog tévedni az ítélet meghozatalában, mert minden bölcsesség és hatalom az övé. A földi élet azért adatott, hogy felkészüljünk az örök életre. Amíg testben élünk, a Szentlélek templomai kell legyünk. Az Úr hordozói, és nem a bűn fészke! Most van alkalom arra, hogy változtassunk a gondolkodásunkon, hogy az krisztusi legyen, és testünk is az Úr fennhatósága alatt legyen, ne parázna kívánságok alatt. A Szentlélek segít ebben. Megajándékoz új élettel, betölt bennünket, erőt ad. Lesz egy olyan belső képességünk, amely érzékeli az Úrtól eredő üzeneteket és értékeket, ezért örülni tudunk az Úrban, és örülünk az életnek is.

Majd minket is fel fog támasztani az Úr, de nem örök kárhozatra, hanem örök dicsőségre. Mert akiben benne lakozott itt e földi létben, nem hagyja elveszni, hanem örök életben részesíti.

Budai Lajos Dániel

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
11 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Kir 12:6–16; Kulcsige: 1Kir 12:8 „De ő nem fogadta meg a tanácsot, amelyet a vének adtak neki, hanem tanácskozott az ifjakkal is, akik vele együtt nőttek fel, és az ő idejében álltak szolgálatba.”

Isten választott népe sohasem alkotott egységes királyságot. Dávid és Salamon birodalma Júda, Jeruzsálem és Észak-Izráel királyságaiból állt, akik egy rövid időre közös királyt választottak. Dávid családjának dinasztikus öröklését csak Jeruzsálem és Júda ismerte el. Az északi törzsek a Dáviddal kötött szerződés (2Sám 5:3) alapján fenntartották maguknak a királyválasztás jogát. Dávid személye összekovácsolta a népet, Salamont inkább csak elfogadták, de Roboámnak már bizonyítania kellett, hogy népének jólétét és nem saját büszke vágyait fogja szolgálni.