2021. július 24., szombat

DÉLELŐTT | 
Bölcsesség és békesség életveszélyben

Igehely: ApCsel 27:13-26; Kulcsige: ApCsel 27:22 „Én azonban most is azt tanácsolom nektek, hogy bizakodjatok, mert egy lélek sem vész el közületek, csak a hajó.”

Pál apostolt fogolyként hajón vitték Rómába. Utazás közben hatalmas vihar tört ki a tengeren. Olyan vihar volt ez, amelyet a túlélők sohasem felejtenek el. Napokon keresztül tombolt a vihar, semmi esély nem volt a túléléshez. De ezen a hajón volt Istennek egy áldott gyermeke. És annak a hajónak, annak a családnak, annak a gyülekezetnek, amelynek van legalább egy őszintén hívő, megtért tagja, annak nagy esélye van a megmenekülésre. Mindenki remeg, sír, háborog. Egy személy van, aki reménységgel és békességgel a szívében kezeli a dolgokat. Ígéretet kapott Istentől, hogy nem fog senki elveszni. És ő bízott ebben az ígéretben.

Néha átcsapnak a viharok a fejed felett, nem látszik semmi reménysugár. Betegség, kudarc, csalódás, veszteség, anyagi kár, egy megtéretlen családtag rázza meg hited hajóját. Emlékezz Isten ígéreteire ezen a reggelen! Amit Ő megígért, azt teljesíti. Ez biztos. A Benne való bizalom reménysége és az Ő békessége hadd sugározzon ma is az arcodról! Csak így leszel áldás Isten és környezeted számára.

Kocsis Barna

DÉLUTÁN | 

Üdvözlet és áldás a hét gyülekezetnek

Igehely: Jel 1:4–6; Kulcsige: Jel 1:4 „János, az Ázsiában levő hét gyülekezetnek: Kegyelem nektek és békesség attól, aki van, és aki volt, és aki eljövendő, és a hét lélektől, akik trónja előtt vannak.”

Az apostolt élete végéig lenyűgözte az a tudat, hogy a világmindenség Istene úgy döntött, hogy Jézus Krisztusban közösséget épít ki vele, az egyszerű halásszal. És János annyira telve volt örömmel, hogy ezt az örömet teljes szívből meg akarta osztani másokkal is, hogy ők is megtapasztalják ugyanezt. Ezzel az örömmel üdvözölte a gyülekezeteket is, akiknek rajta keresztül üzent Jézus Krisztus.

Hálásan, alázattal elmondhatom, hogy ezzel a Jézussal nekem is volt személyes találkozásom. Ő megváltoztatta az életemet. És igyekszek erről minél több embernek bizonyságot tenni.

Kedves testvérem! Hogyha volt találkozásod Jézus Krisztussal, akkor a körülötted élők meg kell, hogy lássák ezt rajtad. Nincs semmi vonzóbb vagy meggyőzőbb a minket figyelő világ számára, mint ha egy olyan ember tesz nekik bizonyságot, aki éppen a Jézussal való találkozásból jön. Tanúskodnunk kell arról, amit Jézus mondott nekünk, és amit tett értünk.

Most, a nap végén, kedves testvérem, gondold át, hogy hány ember nyert ma reménységet abból, hogy neked volt személyes találkozásod Jézussal?

Kocsis Barna

 Napi áhítat

Igehely: Dán 3:8–18; Kulcsige: Dán 3:17 „Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király!”

Az előttünk álló ifjak Istenbe vetett hitükről, bizalmukról és reménységükről tesznek bizonyságot. Isten ebben a fogságban már eddig is csodálatosan megáldotta őket. De a mostani helyzetükben még nagyobb próbára lett téve a hitük. Itt már nem volt elég csupán megvallani Istenbe vetett hitüket. Eléggé sajátos módon vállalják a hitükről való bizonyságtételt. Bátran jelentik ki, hogy az ő Istenük ki tudja szabadítani őket a tüzes kemencéből. Csodálatos a 18. vers: „de ha nem tenné is…, mi a te isteneidet nem imádjuk.” És Isten megtette. Csodát tett. Igen, mert ő egy szerető, szabadító Isten.