2019. november 20., szerda

DÉLELŐTT | 
Jézus hálaadó imádsága

Igehely: Lk 10:17-24; Kulcsige: 10:21a „Abban az órában így ujjongott Jézus a Szentlélek által.”

A kiküldött hetven tanítvány Jézus utasításait követte, majd diadalmasan tértek vissza. Örömmel számoltak be az Úrnak sikereikről. Jézus válaszának, amit tanítványainak adott, a teológusok két jelentőséget tulajdonítanak: 1.) Jézus halálos csapást mért a Sátánra és összes hadára. 2.) Óvja győztes tanítványait a felfuvalkodottságtól és a lelki gőgtől, ami Lucifer bukását, mennyből való levettetését is okozta. Mindamellett, hogy csodálatos hatalmat kaptak, és átélték az evangélium győzelmét, a legnagyobb örömük oka mégis az legyen, hogy nevük fel van írva az élet könyvébe, ahonnan a győztesek nevét nem törlik ki (Jel 3:5).

Jézus imádsága kifejezi lelke örvendezését, szíve hálaadását és az Atyával való meghitt kapcsolatát. Az örök Istent, aki nekünk is Atyánk, legjobban Ő ismeri, és egyedül Ő képes kijelenteni nekünk. Ez nemcsak a legnagyobb öröm számunkra, de el nem múló boldogsággal tölti be a hívők életét. Mindezek láttán és hallatán ma reggel töltse be mélységes hála minden kedves olvasó szívét!

Fel van-e írva neved az élet könyvébe? Jellemző-e imádságaidra az őszinte hálaadás?

Kiss Zoltán

DÉLUTÁN | 

Isten akaratát keresve

Igehely: Róm 12:1-2

Igaz istentisztelet Isten akaratával megegyező módon jöhet létre. Isten akaratának kereséséhez szükségünk van:

1. Isten irgalmára. Lótot és családját az Úr kegyelme folytán vitték ki az angyalok Sodomából. Isten irgalmának gazdagságából elevenített meg minket is (Ef 2:4-5). Könyörülő, irgalmas az Úr (Zsolt 103:8), ezer ízig irgalmas (2Móz 20:6).

2. Tagjaink odaszánására élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ami a hiábavaló istentisztelettel ellentétben okos tisztelet. Amiképpen odaszántuk magunkat a bűnnek, akképpen szánjuk oda magunkat az igazság szolgálatára is (Róm 6:19)!

3. A változás készségére a bennünket körülvevő gonosz világhoz való viszonyunkban. „Ne szeressétek a világot”, mert elmúlik (1Jn 2:15-17). A világ barátsága Istennel való ellenségeskedés (Jak 4:4). Gondolkodásmódunkban is változnunk kell, ami az értelem megújulásával kezdődik.

Isten akarata annak megvizsgálása, megértése, elfogadása és cselekvése által lesz áldás számomra. Isten országába azok mennek be, akik cselekszik az Atya akaratát (Mt 7:21).

Kiss Zoltán

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
2 + 12 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Gal 5:13–21; Kulcsige: Gal 5:16 „Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek.”

Íme, egyértelműen előttünk áll az egész hét témája: az óember levetkezésének feszültsége. Mintha egy izzadtságtól és mocsoktól ránk tapadt ruhát kéne lecibálnunk magunkról. Fárasztó és fájdalmas eltávolítani. Micsoda fellélegzés megszabadulni belőle!