2019. november 14., csütörtök

DÉLELŐTT | 
Hacsak… meg nem váltanak!

Igehely: Gal 4:1-7; Kulcsige: 4:5 „Hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk.”

Egy kép tárul elénk az igéből, annak az atyának a képe, akinek van egy fia, de mivel a fiú kiskorú, így nem lehet örökös. Ameddig nem éri el a felnőttkort, gyámság alatt van. A mi Atyánk nem ezt a státuszt szánta nekünk, hanem azt, hogy teljes jogú fiak lehessünk. Amikor eljött az időnek teljessége, Isten elküldte azt, aki kimentett minket a törvény átka alól, és teljes jogú fiakká tett bennünket. A törvény alatt levőknek szükségük volt és van a megváltásra.

A törvény árat követelt, és ez az ár a halál volt. Aki a törvényt nem tudta betölteni, annak meg kellett halnia. A törvény átkától való megmenekülés útját írja le itt az Ige. Nem az halt meg, akinek meg kellett volna halnia a törvény megrontása miatt, hanem helyette valaki más halt meg. Isten értem és érted, akik a törvény átka alatt éltünk, kibocsátotta az Ő fiát, hogy a törvény átka alatt lévőket megváltsa.

A megváltás által mi most már fiak vagyunk. Légy ma is hálás érte!

Papp László

DÉLUTÁN | 

Az evangéliumhoz méltó élet

Igehely: Fil 1:27- 30

Komoly figyelmeztetések hangzanak el az apostol ajkáról arról, hogy milyen legyen a gyülekezet magatartása az evangéliummal szemben. Szeretné megértetni velük, hogy az evangéliumhoz méltó viselkedés azért fontos minden hívő számára, mivel ez a jele annak, hogy üdvösséget nyertek. Akár ott van az apostol, akár nincs, ő azt szeretné, hogy a hitük megélése ugyanúgy történjen. Kihangsúlyozza, hogy a hívők a Krisztus evangéliumához méltóan kell éljék az életüket. Nyilván az apostol tudja, hogy ez milyen kihívásokkal jár, éppen ezért különleges és bátorító szavakat mond el nekik.

Pál azt is tudja, hogy az ellenség célja, hogy megfélemlítse a hívőket, hogy azok meghátráljanak. A bátor magatartásnak üzenete van az ellenség felé, éspedig az, hogy annak az oldalán harcolunk, aki által győzni fogunk. Az evangéliumért való szenvedést az apostol nem tragédiának mutatja be, hanem kiváltságnak és kegyelemnek. A szenvedés a keresztyén élet része és Krisztushoz méltó.

Papp László

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
4 + 4 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Móz 42:1–5; Kulcsige: ApCsel 7:12 „Amikor azonban meghallotta Jákób, hogy van gabona Egyiptomban, elküldte atyáinkat.”

8 éves lehettem, amikor egy délben, iskolából hazaérve, édesanyámat az ágy előtt térdelve, hangosan imádkozva találtam: „Istenem, a malacoknak nincs ennivalójuk, kérlek, rendelj ki számukra egy kis eleséget!” Felállt, és mondta, hogy induljunk. Arra a kérdésemre, hogy hova, azt mondta, hogy még nem tudja, de Isten meg fogja mutatni. Hoztam a kerékpárt, és kimentünk az utcára.