2019. december 7., szombat

DÉLELŐTT | 
Örvendezéssel az Úr előtt

Igehely: Zsolt 98:1-9; Kulcsige: 98:4 „Ujjongjatok az Úr előtt az egész földön! Örvendezve vigadjatok, zsoltárt énekeljetek!”

Az elmúlt napokban ízelítőt kaphattunk az igék által Isten csodadolgaiból, amiket népéért, értünk cselekedett a megígért Messiás által. Aki tapasztalja életében az Úr szabadítását, hűségét és szeretetét (2,3), az örül ennek, nem is tehet másképp! „Az igazak pedig örvendeznek és vígadnak az Isten előtt, és ujjongnak örömmel” (Zsolt 68:4). Kedves olvasó, gerjedezik a te szíved is? Vagy az élet gondjai még az élettől is elvették a kedvedet? „Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap” (Lk 21:34). „Ne bánkódjatok, mert az ÚR előtt való öröm erőt ad nektek!” (Neh 8:10b)

Nem mindegy, hogy hol és miben keresed az örömöt, mert csak az Úr előtt való örvendezés az igazi! „Örömmel énekelek, vidáman zengedezek, mert Jézus megváltott. A bajok jönnek-mennek, Jézus által mind eltűnnek, mert fényében járok.” „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!” (Fil 4:4)

Mit teszel, amikor valami vagy valaki elszomorít?

Dézsi István

DÉLUTÁN | 

Minden étket megehettek

Igehely: 1Kor 10:23-11:1

Jézus olyan nevet kapott, amely minden névnél nagyobb (Fil 2:9-10), és ebben az a csodálatos, hogy ha teljesen Tőle függünk, akkor igazán szabadok vagyunk. „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.”(Jn 8:36) Szabadok mindent megenni; szabadok böjtölni. Szabadok mindent megtenni, ami hasznos és építő; szabadok nem tenni meg azt, ami nem hasznos és nem építő.

A Krisztusban való szabadságunk gyakorlati megélése érdekében három alapelvet találunk igénkben: 1. Mindent tegyünk Isten dicsőségére, ne a saját élvezetünkre (31.v.). 2. Nagyon fontos, hogy igyekezzünk inkább másoknak a kedvére tenni, mintsem a miénkre. Mások hasznát keresni a miénk helyett, és mások üdvösségével (is) törődni, nem csak a magunkéval (24.v., 33.v.). 3. Krisztus példáját kell követnünk az apostolhoz hasonlóan, mert ez a tökéletes szabadság (11:1). „Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak.” (Gal 5:13)

Dézsi István

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
13 + 6 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Móz 42:1–5; Kulcsige: ApCsel 7:12 „Amikor azonban meghallotta Jákób, hogy van gabona Egyiptomban, elküldte atyáinkat.”

8 éves lehettem, amikor egy délben, iskolából hazaérve, édesanyámat az ágy előtt térdelve, hangosan imádkozva találtam: „Istenem, a malacoknak nincs ennivalójuk, kérlek, rendelj ki számukra egy kis eleséget!” Felállt, és mondta, hogy induljunk. Arra a kérdésemre, hogy hova, azt mondta, hogy még nem tudja, de Isten meg fogja mutatni. Hoztam a kerékpárt, és kimentünk az utcára.