2019. december 29., vasárnap

DÉLELŐTT | 
Bármi jönne, érjen bennünket Isten tenyerén!

Igehely: Préd 7:13-18; Kulcsige: 7:18b „Mert az istenfélő ember minden bajból kikerül.”

Isten nem ígérte gyermekeinek, hogy nem lesz részük próbákban, betegségekben és egyéb nehézségekben, (Jn 15:20) de azt igen, hogy velük lesz és nem hagyja őket elveszni! Mégis a megpróbáltatások olykor olyan nagyok, hogy már-már úgy érzik, mint a tanítványok a viharos tengeren, hogy elvesznek, és ezzel Jézus nem törődik. Ilyen viharokban ne feledd Isten válaszát Sionnak, aki úgyszintén azt hitte, hogy elhagyta őt az Úr. Ne feledd, hogy tenyerébe vésett téged, nem feledkezhet el rólad! (Ézs 49:16) Ne feledd Jézus szavait sem, hogy az ő juhait senki és semmi nem ragadhatja ki az ő kezéből. (Jn 10:28) A kéz nagyon fontos abban, hogy kifejezzük szeretetünket és törődésünket mások felé. Egy érintés, egy ölelés vagy épp egy cirógató simogatás mind közeli, bensőséges kapcsolatot fejez ki. Egy kismama nem tudná levenni kezét újszülött gyermekéről. A tékozló fiú édesapja pedig, mikor messziről meglátta rongyokban levő kisebbik fiát hazajönni, elébe szaladt, átkarolta és megcsókolta őt. Isten kezében lenni azt jelenti, hogy ő nincs távol tőlünk, hanem szenvedélyesen közel szorít magához, mert szeret és védelmez minket. Úgyhogy, ha jön a nyomorúság, a szorongattatás, üldözés, veszedelem vagy bármilyen más megpróbáltatás, emlékezz, hogy semmi nem választhat el, nem foszthat meg téged Isten szeretetétől (Róm 8:39). Ne higgy annak a hangnak, ami mást súg!

Sújtson bár próba, érjen száz veszély, / Sötét ijesztőn törjön rám az éj, / Csapdossa hullám gyenge hithajóm, / Rendüljön meg minden hegy és halom, Refrén: Akkor sem félek nem csüggedek el, /: mert hű Megváltóm keblére ölel. :/

Mit teszel a próbáiddal? Számíthatsz rájuk, mert jönni fognak, de vedd fel az Isten teljes fegyverzetét, hogy ellenállhass a gonosz napon! Imádkozz kitartásért, ne távolodj el Isten népétól, szükséged van Áronokra és Húrokra! Találj okot a hálára és az örömre, írj listát! Végül pedig ne feledj jót tenni, mert akik Isten akaratából szenvednek, azok is ajánlják lelküket a hű Teremtőnek, és cselekedjék a jót! (1Pt 4:19)

Milyen próbákkal küzdesz? Hogyan tudnál segítségül lenni valakinek, aki próbákkal küzd?

Borzási Csaba

Imaáhítat: 

Könyörögjünk Istenben bízó hitért és állhatatosságért! – Zsid 10:35-39

Bibliaóra: 

A szeretet leckéje – Mk 14:3-9, 22-25 (Jn 13:34)

DÉLUTÁN | 

Gyönyörködj az Úrban!

Igehely: Zsolt 37:1-11

Minden ember vágyik a boldogságra, a beteljesülésre. Ezt hajszoljuk reggeltől estig. A boldogság és beteljesülés receptje azonban Isten szájából származik: Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit!

Gyönyörködj abban, aki ő számodra! Ő az első és az utolsó, a kezdet és a vég, aki volt és aki mindig lenni fog. Ő a teremtője és fenntartója a mindenségnek, változhatatlan és legyőzhetetlen, király. Ő a láthatatlan Isten képe. Ő nem változik. Ő tegnap és ma és mindörökké ugyanaz. Ő igazságos. Ő közbenjáró. Ő hitünk szerzője és beteljesítője. Ő az Ige, aki testté lett. Az ő neve minden név felett való, az övé minden hatalom mennyen és földön. Ő az élet kenyere. Ő az út az Atyához. Ő az út, az igazság és az élet. Ő a jó pásztor. Ő a szabadító. Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Ő az Isten Szentje. Ő az Isten báránya. Ő a világ világossága. Ő a Júda törzséből való oroszlán. Ő Isten Igéje, Isten Egyszülött Fia, a Feltámadás és az Élet, Dávid Fia, Szabadító.

Gyönyörködj abban, aki te vagy őbenne! Neked megbocsátott, téged megtisztított egyszer s mindenkorra. Egyetlen áldozata által szentté és tökéletessé tett téged Krisztusban. Tartozásod elengedte, megbékített önmagával, közösséged van vele, békességét adta neked, szabaddá tett. Nem vagy többé a törvény alatt, annak elvárása teljesült benned, Lélek szerint jársz! Új teremtés vagy, a régi elmúlt, meghalt, el lett temetve. Meghaltál a bűnnek, Istennek élsz. Nem önmagad, hanem a bűn és a test ellen harcolsz, és felettébb diadalmaskodsz Jézus által, aki szeret téged. Istentől születtél, szent vagy, új szíved van, Isten igazsága vagy, amilyen Jézus olyan vagy te is ebben a világban. Krisztus benned él, eggyé lettél vele. Vele együtt el vagy rejtve Istenben, Krisztussal ülsz a mennyben, a benned elkezdett munkát véghez viszi! Mindened megvan, ami az élethez és a kegyességhez szükséges. Krisztusban teljes vagy, benne minden lelki áldás a tied. Ő mindig veled van, soha el nem hagy téged! Ő szeret téged, amikor te nem érzel semmit. Erőt ad, mikor gyenge vagy. Felemel, amikor elestél. Az övé vagy!

Ismered-e őt? Gyönyörködj benne, hidd el, amit önmagáról és rólad mond és boldog leszel!

Borzási Csaba

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
8 + 5 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Gal 5:13–21; Kulcsige: Gal 5:16 „Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek.”

Íme, egyértelműen előttünk áll az egész hét témája: az óember levetkezésének feszültsége. Mintha egy izzadtságtól és mocsoktól ránk tapadt ruhát kéne lecibálnunk magunkról. Fárasztó és fájdalmas eltávolítani. Micsoda fellélegzés megszabadulni belőle!