2019. december 14., szombat

DÉLELŐTT | 
A meglátogatás ideje

Igehely: Lk 19:41-44; Kulcsige: 19:42 „És így szólt: Bárcsak felismerted volna ezen a napon te is a békességre vezető utat! De most már el van rejtve a szemed elől.”

Lehetne vitatni azt a kérdést, létezik-e olyan, hogy „az élet nagy esélye”, vagy inkább több esélyből lehetne fölépíteni az életet és a legtöbbet kihozni belőle. Egy biztos, ha valaki az Istennel való megbékülés esélyét (esélyeit) elszalasztja, annak örökkévaló, katasztrófális következményei lesznek. Figyeljük meg az Úr Jézust. Sír, mert bár királyként ünnepelték, mégsem ismerték fel Messiásnak, az Isten Fiának. Nem maga miatt kesereg, hanem az emberek sorsa miatt. Ha valaki halogatja megtérését, az Úr Jézus kegyelmes hívását annak: 1. lesznek földi következményei. Kr. u. 70-ben beteljesedett Jeruzsálem lerombolása és a zsidók kiírtása. (43-44). Most is annyi fájdalmat, bajt lehetne elkerülni Krisztusnak átadott élettel e földi életre nézve is. Add át magad minél hamarabb – megéri! 2. De még sokkal rettenetesebb lesz az örök következmény - a kárhozat, minden jótól elválasztott sötét, kínos örökkévalóság. Higgy az Úr Jézus Krisztus kereszten hozott helyettes, engesztelő áldozatában és megmenekülsz bűneid, elrontott életed örök következményétől.

„Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek!” (Ez 18:32, Károli)

Kelemen J. Sándor

DÉLUTÁN | 

Tisztaságban

Igehely: Fil 1:3-11

Pál apostolt és a filippi testvéreket különleges szeretetkapcsolat kötött össze. Nemcsak azért, mert Pál támogató gyülekezete volt (4:10), hanem mert részestársai voltak Pálnak az evangélium hirdetésében, bizonyításában. Még a bebörtönzésekor sem hagyták magára, pedig azt akkor nagy dolog volt felvállalni. Ezért Pál nagyon hálás az Úrnak. Mindezek által az apostol bizonyos abban, hogy Isten valódi munkája kezdődött el bennük, és aki elkezdte, be is fogja végezni az Úr Jézus visszajövetelére (6.v.). De addig fejlődni kell, hogy még gazdagabbak legyenek a szeretetben, de méginkább, hogy értelmesebben használják ezt az egyre jobban bővőlködő szeretetet. Pál ezt kéri a 9. és 10. versekben, mert a szeretet számára nem azt jelentette, hogy nem mondok semmit, nehogy megsértődjön a másik. Az Úr Jézus eljövetelekor csak akkor állhatunk meg tisztán és feddhetetlenül, ha a szeretet és az igazság kéz a kézben gyarapodik életünkben. Szoktunk, gondolom, több szeretetért imádkozni. Azért szoktunk-e, hogy meg tudjuk ítélni mi a jó és mi a rossz? Ha az övé az életünk, az Úr Jézus garantálja az igazság gyümölcsét az életünkben, hogy övé legyen a dicsőség, és így biztonságban várhassuk az ő megjelenését.

Kelemen J. Sándor

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
17 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Móz 42:1–5; Kulcsige: ApCsel 7:12 „Amikor azonban meghallotta Jákób, hogy van gabona Egyiptomban, elküldte atyáinkat.”

8 éves lehettem, amikor egy délben, iskolából hazaérve, édesanyámat az ágy előtt térdelve, hangosan imádkozva találtam: „Istenem, a malacoknak nincs ennivalójuk, kérlek, rendelj ki számukra egy kis eleséget!” Felállt, és mondta, hogy induljunk. Arra a kérdésemre, hogy hova, azt mondta, hogy még nem tudja, de Isten meg fogja mutatni. Hoztam a kerékpárt, és kimentünk az utcára.