2019. augusztus 21., szerda

DÉLELŐTT | 
Példamutatás az ígéretbe vetett hitre

Igehely: Róm 4:13-25; Kulcsige: 4:20-21 „Isten ígéretében nem kételkedett hitetlenül, sőt megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek, és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni.”

Vannak egyéni óhajok, amikhez szeretnénk, ha isteni ígéretek társulnának; vannak ígéretek, amiket könnyen Istentől valóknak gondolhatunk, pedig nem azok; és vannak ígéretek, amiket Isten maga mondott ki. Ez utóbbiak a Biblia helyes módon való tanulmányozása révén – tehát nem megérzésekre, álomlátásokra, ilyen-olyan „kijelentésekre”, önkényes bibliamagyarázatokra alapozva – ismerhetők föl. Azonban fontos leszögezni, hogy nekünk elsősorban nem az ígéretek beteljesedését kell keresnünk, hanem mindenek fölött az ígéreteket adó Úr orcáját! Ha késni látszik a beteljesedés, mi higgyünk az Úrban! Ha nem úgy történik a beteljesedés, ahogy mi elképzeltük és vártuk, mi higgyünk az Úrban! Ha félreértjük az Ő szavát – minthogy rész szerint van bennünk az ismeret –, mi higgyünk az Úrban!

A természet megismert szabályaihoz mérten lehetetlennek tűnt az ígéret beteljesedése. Ábrahám mégis hitte, hogy az Úr képes felfüggeszteni ezeket a törvényszerűségeket, és hogy ezt előbb-utóbb meg is teszi. Így lett példa a hívőknek. A te hited min alapul? Mely ígéreteit váltotta már be Isten az életedben?

Kiss Lehel

DÉLUTÁN | 

Add ide a fiaimat!

Igehely: Ézs 43:1-7

Amint Isten az Ő választottjához, az Izráellé tett Jákóbhoz – hozzánk – beszél, az Ő szívének titkaiba, az Ő hatalmának és szeretetének fenségébe enged betekintést. Kiderül – már számbavehetetlenül sokadjára – hogy tűzön való átkeléseink, hullámok általi ostoroztatásaink, magányba hullásunk sok-sok próbatátele fölött Úr Ő, aki nem óv meg mindig a „nem szeretem” napoktól, de kétségtelenül mindig győztesen átsegít rajtuk, mert az Övéi vagyunk egyenként, és az Övéi vagyunk közösségként is a Krisztus érdeméért. Tapasztaljuk, hogy az Ő gondviselése utolér keleten és nyugaton, északon és délen, és töretlenül hiszünk ama dicsőséges nap elközelgetésében, amikor a távolvalók közelvalókká lesznek.

Már most enged csodákat látni, tapasztalni a kegyelem: szeretteink, fiaink és leányaink – mind, akik csak az Ő nevéről neveztetnek – bekapcsolódnak a szolgálat útján való küzdelmes és boldog vándorlásba, s az üdvözülendők száma lassan-lassan betelik. Éltet a hit, hogy az Övéi közül egy sem fog hiányozni! Ő az Alkotó! Ő a Megváltó! Ő a Gondviselő! Ő a Megtartó! Áldott legyen szent Neve!

Kiss Lehel

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
13 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 2Móz 13:17–22; Kulcsige: 2Móz 13:17–18 „Amikor elbocsátotta a fáraó a népet, nem vezette őket Isten a filiszteusok országa felé, bár az közel volt, mert úgy gondolta Isten, hogy hátha megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatér Egyiptomba. Ezért kerülő útra vezette Isten a népet a Vörös-tenger pusztája felé. Hadirendben vonultak el Izráel fiai Egyiptomból.”

„Megvan az ideje a harcnak és a harc kerülésének” (Préd 3:1). Felső tagozatosként belekerültem több olyan helyzetbe, aminek verekedés lett a vége. Az iskolában a verekedést nem nézték el. Viszont voltak olyan helyzetek, amikor ki kellett állnom magamért. Ennek volt pozitív és negatív eredménye is. Volt, hogy többet nem csúfoltak, de az ellenőrzőm kezdett telni a figyelmeztetőkkel. Sokszor kerültem dilemmába, hogy most kell harcolni, vagy nem kell harcolni?