2017. június 28., szerda

DÉLELŐTT | 
… az igazságra szomjazók

– Mt 5:6

A tisztaságot csak megismerni, vagy birtokolni is szeretnéd? Néha igen magas az ára. Van, aki bevállalja (Lk 19 r.) és van, aki túl drágának tartja (Mt 19 r.) A szentségbe történő belépésnek megvan az ára: szakítani a világgal, szembe menni saját vágyainkkal. A bennmaradásnak is megvan az ára: a szentségben – az ár ellenére is – megmaradni, sőt a további tisztulásra nyitottnak lenni. Krisztus igaz követői inkább az életüket áldozzák, mintsem mennyei jegyességüket felbontsák. Ehhez a küzdelemhez/győzelemhez a Lélek belső késztetést és mennyei erőt biztosít számunkra.
Teher-e számodra az engedetlenség igája? Hívd segítségül az Urat, és leveszi rólad. Jézus azért jött, hogy akik az igazságra szomjúhoznak, arra eljuthassanak. Légy éber és ne hagyd, hogy a sátán szomjúságod kioltsa. Kedves dolgokkal fog megkínálni, csakhogy az engedetlenség börtönében tudjon tartani. Szomjúságodnak megvan az ellenszere: a Bárány Jézus vére és a Lélek ereje. A folytatást neked kell eldöntened: jobban szereted-e Jézust, mint…?

Bocskor Viktor

DÉLUTÁN | 

A közömbös gyülekezetnek meg kell térnie

– Jel 3:14-22

A gyülekezeti élet olyan megszokássá válhat, amikor már nincs szükség a Lélek munkájára, Krisztus jelenlétére, mert már minden megy magától. Szépen meg tudjuk szervezni a programokat. Miért kellene hit, hisz nem várunk már csodákat! Megnyomjuk a gombot vasárnap reggel 9-kor, és tudjuk, mire számítsunk. Tele van a naptár sokféle eseménnyel, amihez megtaláljuk a pénzt és a számunkra megfelelő embert. Miért lenne szükség természetfelettire, ha a saját erőnkből is képesek vagyunk rá?
Bejönne a Mester is, de nem azt várja, hogy a szolgálatainkkal elkápráztassuk, hanem hogy üljünk le vele vacsorázni. Csendben tudunk-e lenni, hogy meghalljuk a hangját? Vagy mindenáron követnünk kell a szertartást? Tudunk-e a vele való kapcsolatra több időt szánni, mint az érte végzett szolgálatra? Merünk-e inkább úgy gondolkozni, hogy az istentiszteletet a világban vele, és nem az imaházban nélküle gyakoroljuk? Az Úr Jézus hív a megtérésre! Az Atya és a Lélek a Fiút akarja megdicsőíteni, nem téged! Milyen menyasszony az, amelyik önmaga szépségétől van eltelve, és nem szerelmében, a vőlegényében gyönyörködik?

Nagy Kasza Dániel

 Napi áhítat

Igehely: Zsid 12:4–11; Kulcsige: Zsid 12:11 „Az első pillanatban ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.”

Jézus úgy mutatta be a mennyei Atyával megélt kapcsolatát, hogy az mindannyiunk számára elérhető és valóságos lehet. Úgy mutatta be az Örökkévaló szeretetét, mint egy törődő édesapa kedvességét. A zsidó férfiak számára az ötödik parancsolat megtartása magától értetődő, születésüktől beléjük nevelt cselekvés volt, aminek természetes része volt a szeretetből és féltésből fakadó fenyítés. Ezt a fenyítéket a legtöbben örömmel fogadták, mert elhitték, hogy ettől függ, hogy hosszú életet élhetnek-e békességben.