Célgyűjtés a Sólyomkővári Tábor új ebédlőjének befejezésére

Szeretettel értesítjük a Szövetségünkhöz tartozó gyülekezeteket, hogy az őszi hálaadó napok alkalmával közös gyűjtést tartunk a Sólyomkővári Tábor számára az új ebédlő építésének befejezése céljából. Ennek érdekében szeretettel kérjük a gyülekezeteket, hogy lehetőségük szerint támogassák e célkitűzést! Az önkéntes adományokat a Szövetség bankszámlájára vagy irodájába kérjük eljuttatni. (Rajna Ottó főtitkár)

„Nagy lépés előtt, ködben… hittel, reménykedve” – írtam a cikket még 2020 tavaszán az új ebédlőről, amit akkor még valóban így is láttam. Ma már „pirosban” levő épületként áll, és sok alkalomra, eseményre használható. 2020 nyarán kezdtük el építeni, és 2022 késő tavaszára került rá a tető. Ez az épület a legnagyobb, a legtágasabb és a legmagasabb a tábor épületei közül. A közeljövőben nem tervezzük ehhez hasonló, tágas létesítmény építését. 

Az „ebédlő” terveink szerint több célnak is eleget tesz majd. Az alagsorban két konferenciaterem készül, amelyek szükség esetén egylégterű teremként is használhatóak lesznek. A nyári táborozások idején játékteremnek, csapatjátékok lebonyolítására is megfelelő, ha odakint esik az eső. Tehát egy nagy teremként vagy két kisebbként is használható. Ebben az alagsorban volt megtartva a missziókerületi hálaadó ünnepély is 2021 szeptemberében, amelyen 490 személy vett részt. Gondolom, a testvérek közül többen emlékeznek is erre az áldott alkalomra... Itt, az alagsorban lesz még a pince, a mosdók és a kazánház. 

A földszinten található az étkező 250 személy számára, a konyha, és természetesen illemhelyek és recepció. Az ebédlő-rész tehát nemcsak étkezésre, hanem más alkalmakra, rendezvényekre is használható, tágas és szép kilátással rendelkező, multifunkcionális terem. 

A tetőtér a konyha fölött található. Eredetileg irodának terveztük, de a szükség arra késztet, hogy szálláshelyként használjuk majd. Az idei nyáron az új ebédlő épülete már több célt is szolgál, ugyanis az imaalkalmakat, a közös éneklést, a csoportbeszélgetéseket és a tanításokat már itt tartjuk. 

És végül, de nem utolsósorban: szeretettel kérjük a testvérek támogatását, hogy az épület elkészüljön, és teljesen betölthesse nemes célját! 

Köszönettel Módi Tamás táborigazgató