Vénavatás az aradi Reménység Gyülekezetben

Pünkösd első napján, június 5-én rendkívüli ünnepi eseményt tartottunk. Ritkán kerül sor arra, hogy egy gyülekezet véneket bízzon meg a gyülekezet lelki építésével és felvigyázásával. Ebben a különleges áldásban lehetett részünk, amikor két tapasztalt lelki szolgálattevőt: Deák Ferenc és Kulcsár József testvéreket hivatalosan is felavattunk az Úr munkájának végzésére.

Alkalmi igehirdetéssel Szűcs Sándor testvér, missziókerületünk elnöke szolgált. Az igei üzenet (2Sám 18) a szolgálattevők jellemét és viselkedését emelte ki. Sok gyakorlati tanácsot hallhattunk, amint megvizsgáltuk Joáb és két futára viselkedését, valamint Dávid magatartását. Az avatandó testvérek is bizonyságot tettek megtérésükről, elhivatásukról, valamint a szolgálatról, amit Isten eddig rájuk bízott.

Az avatóbizottság tagjai Szűcs Sándor, Boros Róbert, Kiss László, Varga Géza, Tőtős János és Sallai Jakab voltak. Az ünnepélyes áldáskérő imák után köszöntések és bátorítások hangzottak el a lelkipásztorok, valamint gyülekezeti vezetők részéről. Délelőtt a helyi gyülekezet énekkara, délután pedig a pengetős-zenekar szolgált. Áldott alkalom volt együtt kérni Isten áldását és erejét a szolgálatra és szolgálattevőkre. Hisszük, hogy a felavatás bátorításként szolgál a két testvérnek, akiket ebbe a biblikus szerepkörbe kijelöltünk, és épülésésére lesz a helyi, valamint a környező gyülekezeteknek. Az Úr áldja meg az ő munkáját és munkásait! 

Sallai Jakab, lelkipásztor