Tanévzáró a Szilágysági Baptista Bibliaiskolában

Hálásak vagyunk Istennek, aki egy áldott alkalommal ajándékozott meg minket 2022. június 19-én, amikor a Szilágysági Baptista Bibliaiskola évzáró ünnepségére került sor Magyargoroszlón. A délutáni istentisztelet keretében Borzási Pál szövetségi főtitkár hirdette az igét a Neh 8:1-12 alapján. A Biblia fontosságáról és valódi értékéről tanított, kiemelve, hogy a Szentírás szükséges, mindenki számára érthető, tekintéllyel bír, Istentől ihletett és elégséges.

Az igehirdetés után a bibliaiskolások szolgálata következett. Énekekkel dicsérhettük Istent, majd a végzős diákok számoltak be arról, hogy mit is jelentett számukra az elmúlt két év. A többiekkel együtt én is elmondhatom, hogy különös áldás volt része lenni ennek a közösségnek. Isten rengeteg új dolgot tanított nekünk: bibliai alapismeretekkel és gyakorlati alkalmazások elsajátításával gazdagodhattunk. Minden tantárgy és tanítás a szolgálat fele irányította figyelmünket. Isten arra hív mindannyiunkat, hogy szolgáljunk elsősorban Neki, de ugyanakkor a gyülekezet és  a meg nem tért emberek felé is. 

Ezek után Veress Ernő lelkipásztor testvér, az iskola igazgatója adta át az okleveleket a végzős diákoknak, majd Pál testvér áldásért kért további életükre. Az alkalmat a helyi gyülekezet szeretetvendégsége zárta. 

Tanáraink és a diákok nevében bátorítjuk azokat, akik vágynak megtapasztalni Isten közelségét és ennek áldásait, hogy iratkozzanak be a Bibliaiskolába. „Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, aki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét” (2 Tim 2:15).

Dimény Dorottya