Kovács Józsefet lelkipásztorrá iktatták Szilágysomlyón

Szeptember első vasárnapján, Isten különleges áldását érezhettük egész nap Szilágysomlyón. Délelőtt az Úrvacsora keretében emlékeztünk Krisztus áldozatára, majd délután lelkipásztor beiktatás volt a közösségünkben, melynek keretében ünnepelhettük az elhívó és megbízó Istent. 17 órától kezdődött az az örömteli ünnep, amikor Dr. Kovács József, hivatalosan is, a Szilágysomlyói Magyar Baptista Gyülekezet teljes jogkörű pásztora lett. Testvérünk közel két évig volt gyülekezetünk ügyintéző lelkipásztora, amit hűséggel és szeretettel végzett.

A zsúfolásig megtelt imaházban számos vendég foglalt helyet, akik osztoztak örömünkben. A programot Szücs Sándor, a missziókerület elnöke vezette. Igét hirdetett Pardi Félix, a szövetség elnöke. A felolvasott ige a Királyok második könyvének a második fejezetéből hangzott el. Az igehirdetés főtémája a friss odaszánás a szolgálatban, mely feltétlenül jelen kell, hogy legyen, a szolgálni vágyó és szolgálni akaró ember szívében. Az odaszánás három nagy próbáját fejtegette testvérünk, mégpedig: a hűség próbája, a munka próbája és a magány próbája. Ezekben az odaszánást megpróbáló helyzetekben Elizeus megállt, amire Istenünk segítsen meg mindnyájunkat. Az igehirdetést követte Kovács József testvér bizonyságtevése, melyben elhangzott minden fő momentum, ami az életében történt. Ezt követte a kézrátétellel való imádkozás, melyben Pardi Félix, Szücs Sándor, Nagy István és Szekrényes Pál lelkipásztor testvérek imádkoztak hangosan a gyülekezet pedig lélekben fohászkodott. A beiktatás aktusa után köszöntések hangzottak el a vendégek és a helybeliek részéről. Az alkalom végén az „újdonsült” lelkipásztor osztotta meg hitének és szolgálatának alapjait a székfoglaló beszédében. Az áldások sora tovább folytatódott, amikor a vacsoránál rég nem látott testvérek, barátok találkoztak egymással.

Nehéz úgy előremenni, hogy közben nem pillantunk vissza az elmúlt évekre. Az elmúlt szakasz több mint két évtizedet ölel fel, melyben nem csekély munkát végzett Szekrényes Pál, a gyülekezet volt lelkipásztora, aki odaszántan végezte a lelki munkát „jó és rossz időben” egyaránt.  A közösségünk háláját irányában id. Bara Miklós a gyülekezet vezetője tolmácsolta, beszédében megemlékezve a nehéz, de áldott időkről. Testvérünknek köszönjük munkáját és kívánjuk életére és családjára Isten gazdag áldását és sok gyümölcsöző nyugdíjas évet.

Molnár Ottó Róbert