Imaházmegnyitó Aradon

Az Aradi Reménység Gyülekezet (Kisszentmiklós) történelmi jelentőségű eseményre gyűlt össze augusztus 13-án. Elkészült az új imaház. Nagy örömmel adtunk hálát a vendégekkel együtt, hogy ez a látványos csoda Isten kegyelméből megvalósult a mi és a világ szemei előtt.

A gyülekezet már több mint tizenöt éve szükségét érezte egy új imaterem építésének, de minden próbálkozás nézeteltérésbe fulladt. Az építkezés tervezése, és a céladakozás elindítása rengeteg emberi gyarlóságot és régi, megoldatlan problémát hozott felszínre, de hála legyen az Úrnak, ezek a feszültségek nem állíthatták meg az Úr munkáját. Imádkozva és böjtölve kezdtük el az építést 2014-ben, azokkal, akiknek volt hitük hozzá.

A szűkös anyagi lehetőségek ellenére Isten csodálatos gondviselését tapasztalhattuk. A gyülekezet többsége áldozatkészen adakozott, Isten megáldotta a keveset, és más forrásokat is megnyitott. A Városi Tanács, a Magyar Állam, az Észak-Amerikai Magyar Baptista Gyülekezetek, és személyes adakozók jelentős összegekkel járultak hozzá a költségekhez. A munka nagy részét önkéntes alapon végeztük a gyülekezeti tagokkal, sőt önkéntes csoportok is érkeztek Erkedről és Nagyfaluból. Az Úr áldja és jutalmazza meg őket gazdagon.

A megnyitó ünnepet Varga Géza, a gyülekezet diakónusa, Sallai Jakab helyi lelkipásztor, Veress Efraim lp., a Nagyváradi Missziókerület elnöke, és Katona Miklós munkavezető testvér kezdte meg szalagvágással. Sok köszöntés és igei gondolat elhangzott a meghívott vendégek részéről, délután pedig Szűcs Sándor testvér, a Szövetségünk képviseletében, valamint Kulcsár Sándor testvér, az Észak-Amerikai Magyar Baptista Szövetséget képviselve hirdette Isten Igéjét. Imádkozzunk Isten gazdag áldásáért ebben a gyülekezetben! „Az Úrtól lett ez, csodálatos a mi szemünkben!” Övé a köszönet, övé a dicsőség!

Sallai Jakab