A zilahi missziókerület is éves közgyűlést tartott

December 10-én tartottuk meg a Zilahi Missziókerület év végi konferenciáját, melynek a Krasznai Magyar Baptista imaház adott helyett. A meleg fogadtatás és a küldöttek megérkezése után imaközösséggel kezdtük alkalmunkat, amelyhez Nagy Ferencz, Szilágycsehi lelkipásztor olvasott igét, buzdítva a jelenlevőket az imádkozásra. Ezután következett a kerület elnökének, Szűcs Sándor lelkipásztor testvérnek a köszöntése, aki röviden ismertette a konferencia programját. Többek között az egyik nagy feladat az volt ezen az alkalmon, hogy átolvassunk és megbeszéljünk két fontos dokumentumot a barátság, eljegyzés és házasság témakörében, valamint a szolgálattevők és az alkohol fogyasztás témakörében. Megjegyzésként említem meg, hogy az idén mindegyik missziókerület konferenciáján ezek voltak a megbeszélendő főtémák, hiszen ezek a dokumentumok, több más fontos indítvánnyal együtt, miután remélhetőleg jövőre végleges formát öltenek, meg fognak jelenni szövetségünk speciális kiadványában.

A témák felvezetésében és a kérdések, valamint hozzászólások levezetésében először Kovács József lelkipásztor, majd Király Tibor lelkipásztor vállalt fontos szerepet. A küldöttek hozzászólásaiból és kérdéseiből világossá vált, hogy nagyon is aktuális e témákkal kapcsolatban egy egészséges bibliai irányelv meghatározása és képviselete gyülekezeteinkben. A két téma megbeszélése között alkalom volt újra Istenünk elé jönni imádságos szívvel, amikor Pap Benjámin, első éves teológus buzdította a jelenlevőket imádkozásra. A konferencián elhangzottak beszámolók a missziókerület elnöke, pénztárosa majd pedig a szövetség irodavezetője, Szász Imre testvér részéről.

A következő év eseményei közül is említésre került néhány, amelyek közvetve vagy közvetlenül érintik majd a zilahi missziókerületet, mint például: a tavaszi énekkarok találkozója Zilahon, a missziókerület szolgálattevőinek konferenciája, a Magyar Baptisták Világtalálkozója augusztusban, Debrecenben, és jövő ősszel újból megrendezésre kerülő Magyar Baptista Fúvószenekarok találkozója, melynek a helyszíne nincs még meghatározva.

A konferencia befejezése előtt Bándi Sándor lelkipásztor testvér szólt a résztvevőkhöz komoly, őszinte és szívünkig ható üzenettel az 1Thesszalonika 5:16-23 versei alapján. A kedves, jó légkörű alkalom után a helybeli gyülekezet szeretettel fűszerezett vendégszeretetét is élvezhettük, gondoskodva arról, hogy senki ne menjen haza ebéd nélkül. Köszönjük a Krasznai Gyülekezet szolgálatát!

A beszámoló végén hadd idézzen Pardi Félix lelkipásztor testvér biztatását: „Bármivel is nézzünk, jövőre szembe, bízzunk az Úr Jézus Krisztusban!” Pardi testvér szövetségünk elnökeként kívánt minden kedves jelenlevőnek áldott ünnepet és Istentől megáldott boldog Újévet a Mát 14:24-27 versei alapján.

János Csaba, kommunikációs alelnök