2024. szeptember 28., szombat

DÉLELŐTT | 
Állandóan hálát adok

Igehely: Zsolt 34:1–11 Kulcsige: Zsolt 34:2 „Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám.”

Sokszor úgy érezzük, megszégyenítenek bennünket Dávid zsoltárai. Egy másik szövetségben élt, istenismeretre is kevesebb lehetett, mint nekünk, mégis annyira túlcsordul belőle a hálaadás és az Isten dicsérete, hogy az mindenképp példa számunkra. Te mivel szoktál dicsekedni, kimondva vagy kimondatlanul? „Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj” (Lk 6:45b). Be kell látnunk, hogy annyi mindennel megtelik a szívünk, ami nem Isten dicsérete, legyen az akár aggódás, félelem vagy a kívánságaink betöltésére való igyekezet. Szükség van az elcsendesedésre, arra, hogy rendet rakjunk az éle-tünkben, az értékrendünkben, hogy a legfontosabb kerüljön az első helyre, és maradjon is ott. Mindenkor.

A hivatalos hálaadó napok elmúlnak, de mégis váljon természetessé, hogy a mindennapjaink hálaadók. Elsősorban egyénenként nekünk, de családjainkban és gyülekezeteinkben is. „Hirdessétek velem az ÚR nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!”

Sípos Dénes

DÉLUTÁN | 

Akkor jön el a vég

Igehely: 1Kor 15:21–26; Kulcsige: 1Kor 15:24 „Azután jön a vég, amikor átadja az az uralmat Istennek és Atyának, amikor eltöröl minden fejedelemséget, minden hatalmat és erőt.”

Olyan szomorú, hogy emberek egy szűk köre annyira ragaszkodik a hatalomhoz, hogy az sem számít nekik, ha emberek széles köre megy a halálba vagy nyomorgásba. Megéri? Vajon meddig tarthatják meg a hatalmat, az erőt? Rossz hírem van, uraim: csak idő kérdése, „Azután jön a vég, amikor átadja az uralmat Istennek és Atyának, amikor eltöröl minden fejedelemséget, minden hatalmat és erőt.” Viszont jó hírem van, testvéreim, ami valaminek/valakinek a véget jelenti, nekünk az életre kelés idejét hozza el. Minden itt a földön, legyen az élőlény vagy tárgy, az elmúlásnak, enyészetnek van alávetve, és ez sokszor fájdalommal, szenvedéssel, küzdelemmel jár, de hadd bátorodjék a szívünk! Krisztus, a halálon győztes előttünk jár, nekünk csak alázattal benne bízva, hűséggel követnünk kell őt. „…mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.”

Sípos Dénes

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
8 + 3 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Zsolt 24:1–10; Kulcsige: Zsolt 24:8 „Ki az a dicső király? Az erős és hatalmas Úr, az Úr, aki hatalmas a harcban.”

A mi Urunk a Seregek Ura. Legyőzhetetlen, ezért mindig győzelemre vezeti azokat, akik vele járnak. Az Ószövetségben számos példa van erre. Saul király akkor vét nagyot, amikor a győzelmet önmagának tulajdonítja, oszlopot emel önmagának. Dávid az Úrral felvértezve győzi le Góliátot, és számtalan győztes csatájában láthatjuk, hogy az Úr ment előtte: „Ha majd lépések neszét hallod a szederfák teteje felől, akkor szállj csatába, mert előtted megy Isten, hogy megverje a filiszteusok táborát!” (1Krón 14:15).