2024. szeptember 17., kedd

DÉLELŐTT | 
Fontos események „Isten házában”

Igehely: 1Móz 35:1–15; Kulcsige: 1Móz 35:15 „Jákób Bételnek nevezte el azt a helyet, ahol Isten beszélt vele.”

Jákób az Úrral való találkozásra készült Bételben. Isten újra szólni akart hozzá ott, ahol menekülése idején megjelent neki. Meg akarta mutatni akaratát, közösséget akart vállalni vele és megújítani szövetségét. Jákób átérezte ennek a jelentőségét, és egész háza népétől az idegen istenek összegyűjtését, tisztálkodást és ruhacserét kért. A bálványszobrokat elásta.

Ma az Újszövetség népe ugyanezért megy Isten színe elé. Hallani akarja Isten akaratát, megismerni jellemét, cselekedeteit. Ha készületlenül járulunk az Úr királyi széke elé, ne csodálkozzunk, hogy nem kapunk választ imádságainkra.

Ember, készülj Istened elé, és szenteld meg magad! Válaszd el Isten számára a szívedet, gondolataidat, az indulataidat, az akaratodat! Szenteld meg a külsődet is, azt, amit az emberek látnak, érzékelnek rólad: a beszédedet, a munkádat és magatartásodat! „De nekem olyan jó Isten közelsége!” (Zsolt 73:28)

Megszentelve találkozni Istennel csodálatos élmény. Megtapasztalni szeretetét, csodálni bölcsességét igen felemelő érzés.

Nagy Kornél

DÉLUTÁN | 

Az áldott orvos: Jézus

Igehely: Lk 4:38–41; Kulcsige: Lk 4:39 „Jézus ekkor fölébe hajolva ráparancsolt a lázra, mire a láz elhagyta az asszonyt. Ő pedig azonnal felkelt, és szolgált nekik.”

Az Úr Jézus gyógyító, szabadító hatalma nem korlátozódik imaházak, templomok istentiszteleteire. Simon elvitte Jézust a saját házába. Ha megtapasztaltuk Isten gyógyító hatalmát, vigyük tovább családunk közösségébe is! Simon Jézus tanítványa lett, de figyelt a családjára. Az az áldás, amit a gyülekezetben kapunk, hadd terjedjen tovább a családjainkban! Az istentisztelet folytatódik az élet minden területén, ahova Isten helyezett bennünket.

Olyan emberek vagyunk a mindennapokban, akiken látszik, hogy megtapasztalták a Megváltó mindent újjá tevő erejét? Simon az anyósa betegsége miatt hívta magához Jézust. Ez mai nyelven a közbenjáró imádságot jelenti. Odavinni másokat a gyógyító Jézus Krisztus elé. Jézus cselekedett. Kézen fogta, talpra állította. Az asszony meggyógyult, felkelt és szolgált a jelenlevőknek.

Jézus Krisztus szolgálatra gyógyít meg bennünket is. A kegyelmi időt, amit kaptunk tőle, arra kell használnunk, hogy éljünk az Isten dicsőségére és szeretteink szolgálatára.

Nagy Kornél

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
1 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Sám 17:41–51; Kulcsige: 1Sám 17:47 „És megtudja az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az Úr. Mert az Úr kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket.”

Talán a legismertebb bibliai történetek egyike áll előttünk. Gyorsan el tudjuk mondani fejből, hogy mi történt, és lapozhatnánk is tovább. Nagyon sok esetben szeretjük szemléltetni Góliát magasságát, felszereltségét, képzettségét, de ebben a harcban ezek semmit sem értek, mert nem a látható világban folyt a küzdelem.