2023. október 25., szerda

DÉLELŐTT | 
Gyülekezetben közbenjárunk egymásért

Igehely: Jak 5:13-16; Kulcsige: Jak 5:16 „Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.”

A közösség megélése nagy áldást jelent, hiszen bekapcsolódva más/mások örömébe milyen sokszor lehetünk boldogok. Nagy lehetőség is, hogy a nehéz terhet cipelők mellé odaálljunk, és könnyítsünk a terhük súlyán. Mi magunk is megoszthatjuk örömünket és gondunkat, és a testvéri közösség megerősít bennünket is.
Azonban a természetes emberi szükségek mellett az isteni dimenzióba lépve, egy új ajtó tárul ki előttünk. A közös istendicsőítés és imádság öröme. Milyen jó együtt dicsőíteni az Urat, amikor felcsendül az ének és a magasztalás. Milyen jó tudni, hogy imádkoznak értünk és velünk, amikor bajban vagyunk. Közös hittel állunk az Úr elé, és meghallgatja imáinkat. Milyen nagy lehetőség, hogy megvallhatjuk egymásnak is és együtt is az Úrnak bűneinket, és együtt élhetjük meg az Ő szabadítását.
Ma vajon mit teszel? Szenvedsz, imádkozol, örülsz, énekelsz, megszabadulsz, bocsánatot nyersz? Ha az Úr elé érkezel, tedd őszintén, tedd testvéreiddel, és legyen nagy ereje a buzgó könyörgésnek!

Mészáros Kornél

DÉLUTÁN | 

Itt az utolsó üdvtörténeti kor

Igehely: 1Jn 2:18-23; Kulcsige: 1Jn 2:18 „Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, és íme, most sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra.”

Divatirányzatok jönnek-mennek, a keresztyén közösségeket sem kímélve, hogy az Ige lényegét elferdítsék, meghamisítsák. Némelyek közénk tartoztak, de mintha megfordult volna bennük valami, eltértek az igazságtól és ragaszkodnak a hamissághoz. Vagy soha nem voltak teljes szívvel velünk és az Úrral? Mostanában is sok antikrisztus jön, akik el akarnak téríteni, félrevezetni, és ha belekerülsz a hálójukba, menthetetlennek érzed magad, úgy belegabalyodsz.
Ha ellenőrizni akarod önmagad, vagy a körülötted élő, fonák dolgokat beszélőket, végezd el mai igénk tesztjét.
A legfontosabb kérdés, hogy elfogadod-e Jézus Krisztus és az Atya valóságos kapcsolatát, közös istenségét? Aki tagadja Jézust, hiába képzeli azt, hogy az Atyával rendben van a kapcsolata. Kevés az, hogy Jézust nagyszerű embernek tartod, hogy tiszteled Őt, vagy követed is a tanítását, de nem fogadod be a szívedbe. Ő az egyetlen út az Atyához, Ő és az Atya egy.
Ma mondd el imádságban, valld meg a hitedet az Atyában, Fiúban és Szentlélekben!

Mészáros Kornél

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
3 + 15 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Jn 15:18–25; Kulcsige: Jn 15:18 „Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.”

Jézus a búcsúbeszédét feltételes módban folytatja: „ha…” Ez nem azt jelenti, hogy egy bizonytalan dologról van szó. Inkább úgy értelmezhető, hogy amikor gyűlöl titeket a világ, jusson eszetekbe, hogy én, a Mester már megjártam a gyűlölködés útját. A 20. vers alapján ne gondoljuk, hogy a Krisztust követőket nagyobb becsbe helyezi a világ, mint Mesterüket. A világnak nem kimondottan Jézus személyével volt és van baja, hanem azzal az új ideológiával, életszemlélettel, életvitellel, amelyet ő hirdetett és mutatott be. Az igazi Krisztus-követőkön ez az új életvitel meglátszik.