2022. július 7., csütörtök

DÉLELŐTT | 
Isten gyermeke érti Jézus szavát és szereti a Fiút

Igehely: Jn 8:37-47; Kulcsige: Jn 8:42 „Jézus így szólt hozzájuk: Ha Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.”

Külföldön élve sokszor tapasztaltam azt, hogy milyen nehéz szót érteni olyan emberekkel, akik nem beszélnek azonos nyelvet. Egyszerű dolgok olyan nehézségekké válnak, amelyek a kétségbeesés szélére taszíthatnak egyeseket. Ilyen helyzetekben egy tolmács kincset ér és sokan nagy árat fizetnek érte.

Krisztus Isten tolmácsaként volt a világon, de az emberek annyira megszokták és megnyugodtak abban, hogy nem értik Istent, hogy az lett nagyon furcsa, hogy valaki érti és elmondja Isten üzenetét. A felolvasott igében a vitában alulmaradt emberek mindannyiunkat jellemeznek. Sokaknak lehet, hogy észrevétlen a dolog, de mindenki döntés elé lett állítva! Kinek szolgálsz? Istennek, vagy a hazugság atyjának?

Ez a választás nem csak akkor, ott volt az emberek előtt! Ma is minden embernek el kell döntenie, hogy kinek a szolgálatába áll. Isten tolmácsaiként küldött el minket Krisztus. Ha szeretem Istent, akkor elmondom, bemutatom a világnak, hogy Isten hív, ma még lehet jönni Krisztus keresztje által a Szent Istenhez, megbékélni és fiává lenni.

Értjük, hirdetjük, szeretjük Őt?

Szilágyi Norbert

DÉLUTÁN | 

Dicsérjétek az Urat az ő hatalmáért!

Igehely: Mt 14:22-33; Kulcsige: Mt 14:33 „A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!”

Aki egyszer megtapasztalta a szabadulást, akár fizikai, vagy lelki értelemben, soha nem lesz hálátlan annak, aki a szabadulást neki kieszközölte. Képzeljük magunk Péter helyébe, aki nagy hirtelenséggel kilépett a hajóból, nem igazán gondolva végig azt, hogy a „kőszikla” nem marad fent a vízen, és kilépett, hogy Jézushoz menjen. Majd, hogy éreznénk magunkat, miközben azt érezzük, hogy a háborgó tenger elkezd elnyelni minket? Azután pedig megtapasztalni, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Péterhez hasonlóan képtelenek vagyunk a világ sodrásában megállni, de milyen jó, hogy Krisztus ma is képes megmenteni a süllyedő, segítségért kiáltó lelket!

Krisztus a kövekkel csodákat tesz. Péter, a kőszikla, a vízen jár, a sírt lezáró szikla el volt hengerítve, és akit a kő őrzött, legyőzte a sírt, elkészítette az utat az Atyához mindazok számára, akik kőszíveinket Neki adtuk, hogy átformálja azt. Mind, akiket megváltott és megszabadított, dicsérjük Őt, mint élő kövek, akiket Ő bölcsen egybeszerkesztett!

Azt ígérte, hogy mindaz, aki győz, fehér kövecskén új nevet kap! Hála Neked, Bárány!

Szilágyi Norbert

 Napi áhítat

Igehely: 1Móz 35:1–15; Kulcsige: 1Móz 35:15 „Jákób Bételnek nevezte el azt a helyet, ahol Isten beszélt vele.”

Jákób az Úrral való találkozásra készült Bételben. Isten újra szólni akart hozzá ott, ahol menekülése idején megjelent neki. Meg akarta mutatni akaratát, közösséget akart vállalni vele és megújítani szövetségét. Jákób átérezte ennek a jelentőségét, és egész háza népétől az idegen istenek összegyűjtését, tisztálkodást és ruhacserét kért. A bálványszobrokat elásta.