2021. december 15., szerda

DÉLELŐTT | 
A hit

Igehely: Róm 10:14-17; Kulcsige: Róm 10:17 „A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.”

Az Istenben hívő embernek is megvannak a saját harcai. Igazi érzelmekkel, félelmekkel és sokféle kísértésekkel rendelkezik. Nem lehet elmondani róla, hogy tökéletes. Neki is hinnie kell ahhoz, hogy engedelmeskedni tudjon Istennek. A Krisztus beszéde által származó hit a remélt dolgokban bízik, és a nem látott dolgok létéről győződik meg. Akkor igazi a hit, ha a tulajdonosa teljes szívvel bízik Istenben a jövőre vonatkozóan. Mennyire valódi a hitünk? Hiszünk abban, akit segítségül hívunk? „Uram, növeld hitemet!” – szoktuk hallani. Kevesen vannak azonban azok, akik tudják, hogyha így imádkoznak, ezáltal olyan helyzeteknek nyitnak ajtót, amik által Isten növelni tudja hitüket. A végeredményt mindenki szeretné. Azonban a folyamatot, ami a végeredményhez vezet, azt kevésbé. Ha tehát ma olyan dolgokkal szembesülünk, amik nehezek, és nem értjük azoknak miértjét, bízzunk Istenben, aki éppen a hitünk növekedésén dolgozik. A mi felelősségünk pedig, hogy hallgassuk Krisztus beszédét, mert a hit hallásból van!

Szűcs Dániel

DÉLUTÁN | 

Nem vettek észre semmit

Igehely: Mt 24:37–39; Kulcsige: Mt 24:38–39 „Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is.”

Isten igéjében látjuk, hogy az özönvíz bekövetkezte előtt az emberek ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek, egészen addig, amíg Nóé bement a bárkába. Semmit sem sejtettek a közelgő veszélyről. Ugyanezeket a jeleket láthatjuk ma is társadalmunkban. Az emberek végzik teendőiket. Mindenki el van foglalva saját életének, jólétének építésével, mit sem sejtve arról, hogy az elmúlt évek felgyorsult eseményei előkészítik az Emberfiának eljövetelét. Ha úgy olvassuk ezeket a sorokat, hogy magunkra ismerünk abban, hogy kora reggeltől késő estig be van osztva minden egyes percünk, tegyük mérlegre életünket, s válaszoljunk őszintén! Készen állok arra a napra, amikor az Emberfia visszajön? Nóé idejében az emberek nem álltak készen. Váratlanul érte őket az özönvíz, a pusztulás. Senki nem biztosíthatja a holnapot. Sem azt, hogy életben maradunk, sem pedig azt, hogy az Úr Jézus nem fog visszajönni. Legyünk készen! Vegyük észre az utolsó idők jeleit! Ne foglaljuk le magunkat annyira, hogy időbeosztásunkból kimaradjon a Mindenható!

Szűcs Dániel

 Napi áhítat

Igehely: 1Móz 42:1–5; Kulcsige: ApCsel 7:12 „Amikor azonban meghallotta Jákób, hogy van gabona Egyiptomban, elküldte atyáinkat.”

8 éves lehettem, amikor egy délben, iskolából hazaérve, édesanyámat az ágy előtt térdelve, hangosan imádkozva találtam: „Istenem, a malacoknak nincs ennivalójuk, kérlek, rendelj ki számukra egy kis eleséget!” Felállt, és mondta, hogy induljunk. Arra a kérdésemre, hogy hova, azt mondta, hogy még nem tudja, de Isten meg fogja mutatni. Hoztam a kerékpárt, és kimentünk az utcára.