VII. Bibliai Olimpia országos szakasza

Idén immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Bibliai Olimpia. Országszerte 148 gyermek és tini vett részt az olimpián, s idén is mind a négy missziókerületből kapcsolódtak be vasárnapi iskolák. Mostanra egy generáció már kinőtte az olimpiát. Azok, akik az első olimpián még egészen kicsik voltak, most már a hetedikes-nyolcadikos korosztályban mérettettek meg. Örvendünk, hogy sokan kitartottak a kezdetektől mind ezidáig.

Örömmel és hálával tekintünk vissza erre az elmúlt évre is. A gyerekek lelkesen készültek, tanulták az igeverseket és zsoltárokat, olvasták a kitűzött igerészeket, egyre jobban elmélyedve az igében.

Több év után, idén első alkalommal tartottuk az országos versenyt egy helyen. 59 gyermek jutott tovább az országos szakaszra, s ezekből 55 vett részt a Kémeren megszervezett országos versenyen 2023. április 22-én. Ezúton is köszönjük a Kémeri Magyar Baptista Gyülekezet szeretetteljes és odaadó vendégfogadását. A kémeri testvérek nagy szeretettel fogadták a gyermekeket és kísérőiket, vendégszeretetben is jó példával jártak elöl. 

Reggel 9:30 és 10:00 óra között volt a gyülekező. Rövid, közös alkalommal kezdtük, amikor a kémeri testvérek köszöntötték az egybegyűlt gyermekeket, szülőket, tanítókat, énekeltünk, játszottunk, ismerkedtünk. Pardi Félix testvér egy rövid igei üzenettel köszöntötte és bátorította a jelenlevőket, majd ismertettük a gyermekekkel a verseny szabályzatát, s az adminisztrációs feladatok után elkezdődött a megmérettetés. Két óra állt rendelkezésükre a versenyzőknek a tesztlapok kitöltésére. A tesztek megírása után a versenyzők átvonultak egy másik terembe kézimunkázni, majd a kiadós és finom ebéd után a versenyzők és kísérőik elsétáltak a kémeri Kemsilvanum Panzióhoz, sétálni, játszani a parkban és a természetben kipihenni a délelőtti fáradalmakat. Mind ez idő alatt a jelenlevő tanítók kijavították a dolgozatokat, hogy aztán három óra után a záró alkalmon sor kerülhessen az eredményhirdetésre. Néhány ének, ima, s közös játék után a versenyzők korosztályonként átvehették az okleveleiket és a megérdemelt jutalmaikat. Nagyon jó eredmények születtek, szoros volt a mezőny, bár a tanulmányozott igeszakasz nem volt a legkönnyebb. Az idei olimpiára az Apostolok cselekedeteiből készültek a gyermekek, és három zsoltárt tanultak meg.

Köszönjük minden gyermeknek, szülőnek, tanítónak, hogy vállalták a hosszabb vagy rövidebb utazást, hogy részt vehessenek az olimpián! A gyerekek sokat tanultak és készültek, s rengeteg tudásra és ismeretre tettek szert e néhány hónap alatt, önmegtartóztatást, kitartást, türelmet gyakoroltak, s ezáltal is mind nyertesek lettek. 

A legjobban teljesítő versenyzők az oklevelek mellett anyagi jutalomban is részesültek. Ugyanakkor kihangsúlyoztuk a gyermekeknek és a szülőknek is, hogy a legnagyobb nyereség, hogy sok időt tölthettek az ige mellett és épülhettek általa, s hisszük, hogy nem csak tudásuk gyarapodott, hanem az apostolok életét látva és tanulmányozva erősödhettek hitükben is. Gratulálunk a gyerme-keknek és tiniknek a kitartásukért és szorgalmukért!

A résztvevők névsora

II osztály: 

Demeter Sára (Marosvásárhely) - I. hely, Tóth Benjámin (Szilágynagyfalu) - II. hely, Jankó Júlia (Szilágybagos) - III. hely, Farnas Sámuel (Szilágynagyfalu), Kaszta Gréti (Nagybánya).

III-IV. osztály: 

Antal Abigél (Szatmárnémeti) - I. hely, Papp Hanna (Hadadnádasd) - II. hely, Szilágyi Kriszta (Szilágyballa) - III. hely, Benedek Zalán (Szilágynagyfalu) - IV. hely, Kiss Panka Jázmin (Belényes) - V. hely, Tóth Bereniké (Élesd) - VI. hely, Székely Jázmin (Sarmaság) - VII. hely, Mészáros Opál (Kraszna), Bondor Hunor (Sarmaság), Joó Nóra (Székelykeresztúr), Kocsis Csaba (Kraszna), Patka Roland Krisztián (Kolozsvár), Lukács Júlia (Magyarremete), Dimény Péter (Kraszna), Gergely Evódia (Magyarremete), Gál Petra Tiffani (Szilágynagyfalu), Mihály Ármin Géza (Bihar), Reinbold Evelin (Szatmárnémeti), Fűzfa Mirjám (Biharszentjános).

V-VI. osztály: 

Tóth Dominik (Élesd) - I. hely, Szilágyi-Benedek Hannelore (Szilágynagyfalu) - II. hely, Kaszta Jázmin (Hadadnádas) - III. hely, Domokos Karola (Magyargoroszló) - IV. hely, Farnas Dávid (Szilágynagyfalu) - V. hely, Székely Johanna (Sarmaság) - VI. hely, Reinbold Erik (Szatmárnémeti) - VII. hely, Kaszta Simon (Hadadnádasd), Benedek Eunika Ruth (Magyarlóna), Bálint Pálma (Szilágysámson), Benyocki Dániel (Székelyudvarhely), Egyed Teofil (Várasfenes), Szekrényes Dóra (Temesvár), Budai Péter (Szilágybagos), Dakó Kevin Ábel (Sarmaság), Szilágyi-Benedek Efraim (Szilágynagyfalu), Kisded Fanni–Zsuzsa (Belényes), Ambrus Dániel (Szilágysomlyó).

VII-VIII. osztály: 

Szilágyi Benjámin (Szilágyballa) - I. hely, Orbán Anna-Zsófia (Kémer) - II. hely, Kaszta Odette (Sarmaság) - III. hely, Szekrényes Balázs (Temesvár) - III. hely, Major Tábita (Kémer), Domokos Johanna (Magyargoroszló), Gál Abigél (Temesvár), Popa Loisz-Tábita (Kémer), Kisded Péter (Belényes), Farnas Jonathán (Szilágynagyfalu), Tököli Patrick (Szilágynagyfalu), Darabont Kata (Kraszna), Ferenczi Anna-Sára (Kalotaszentkirály).

Hálát adunk mennyei Atyánknak, hogy vágyat ébresztett a gyerekek és a felnőttek szívében az ige tanulmányozására. Hisszük, hogy ez mindannyiunknak nyereség, s  hogy a most elvetett igemag idejében megtermi gyümölcsét. Köszönjük mindenkinek az anyagi és lelki támogatást, köszönjük mindazoknak, akik imában is támogatják ezt a missziót. 

Köszönettel, Bereczki Klára, az esemény koordinátora