Pünkösdi bemerítés Zilahon

Abban a kegyelemben részesültünk, hogy az idei pünkösd első napjának délelőttjén újszövetségi alámerítést tarthattunk Zilahon. Az alkalomra a dicsőítő csoportunk sok szép énekkel készült. Orgonán Elekes Attila testvér kísérte őket, imára ifj. Pápai Lajos és Béczi Eliézer testvér buzdított, igéjük az ApCsel 1:4.7-8; 8:36-39 volt.

Vendég igehirdetőnk Király Tibor, nyugdíjas lelkipásztor volt Szilágyballáról, aki alapigének az ApCsel 2:1-6.12-23.32-42-öt választotta. Ő is örvendett az ünnepnek az ünnepben. Péter apostol pünkösdi üzenetének tartalmáról, hatásáról, tanácsáról és áldásáról beszélt.

A bemerítkezőkhöz Vass Gergely, helyi társlelkipásztor szólt az előbb megadott igék alapján, a Szentlélek munkáját részletezte az alámerítkezők életében. Ozsváth Henrietta és Varga László többször és különböző alkalmakkor, két országban is hallotta lelkében Isten hívó szavát a megtérésre,   de az évek teltek, és csak mostanra jutottak el oda, hogy az Úr melletti döntésüket bemerítéssel is megpecsételjék. Az átöltözés ideje alatt Domokos Ernő, goroszlói gyülekezeti elöljáró beszélt a belülről kifelé haladó vetkőzés és öltözés szükségességéről. Igéje az Ef 4:22-24 volt. Az alámerítettekért Vass Gergely és Király Tibor lelkipásztorok imádkoztak kézrátétellel. Majd a gyülekezet részéről Nagy Anna lelkipásztorné üdvözölte őket. A Róm 6:4 alapján beszélt a lelki eltemettetésről és új életben járásról.

Az itt ismertetett ünnepi istentisztelet megtekinthető a Youtube-on, ha valaki rákeres élő közvetítéseinkre. A kegyelmes Úr tartsa meg a bemerítetteket és gyülekezetüket lelki-szellemi egészségben és növekedésben! (Vass Gergely lp.)