Kettős ünnep az ippi gyülekezetben

Kettős ünnep volt az ippi gyülekezet számára július utolsó vasárnapja. A helyi gyülekezet tagjaival együtt örült és ünnepelt nagyon sok vendég községünkből és más helységekből is, családtagok, barátok, testvérek. A délelőtt folyamán Géczi László, Szabó Anett, Bóné Gréczi Loretta és Boda József tett vallást Jézus Krisztusba vetett hitéről szavakkal, majd a bemerítés vizébe való alámerüléssel. A bemerítést Fekete Csaba helyi lelkipásztor végezte. Isten igéjét Bálint Pál, nyugalmazott lelkipásztor hirdette az ApCsel 8:26-40 alapján. A szerecsen komornyik Filep által történt bemerítése alapján hangsúlyozta az újszövetségi bemerítés, valamint a megtérés jelentőségét. Boros Róbert, temesvári lelkipásztor arról beszélt, milyen fontos szerepe van a keresztyén ember életében az örömnek. Nem megkeseredett szívűeknek kell lennünk, hanem a megváltás öröme kell mindenkor beragyogja életünket. A fiatalok és az énekkar énekekkel dicsőítették Istent, a lelkipásztorok pedig kézrátétellel imádkoztak az új tagokért, azok hitben való megerősödéséért.

A délutáni istentisztelet keretén belül aratási ünnepet tartottunk, így adtunk hálát a mindennapi kenyérért. Az igét Bálint Pál testvér a Mt 13:24-30 alapján hirdette. Kiemelte, hogy mi emberek két csoportba tartozunk: búzaként Isten népéhez, vagy konkolyként a világhoz. Annak ellenére, hogy nem tapasztaljuk a bűnök azonnali büntetését, még nem biztos, hogy nem konkolyok vagyunk. Ahhoz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy melyik csoporthoz tartozunk, meg kell vizsgáljuk az életünket, hogy nem csak látszat-e az és nem kötözött-e meg valamilyen bűn. 

Kívánom, hogy elsősorban az új tagok, de Isten minden gyermeke is hűségesen és bűnöktől megszabadultan kitartson az utolsó napig, hogy elnyerhessük azt az országot, amit Isten készített az Övéinek. [Borbély Gyöngyi]