A VI. Bibliai Olimpia helyi szakasza

A Romániai Magyar Baptista Vasárnapi Iskolai Szövetség a 2021-2022-es tanévben is meghirdette a Bibliai Olimpiát, immár hatodik alkalommal. Négy missziókerületből, 29 gyülekezetből közel 200 gyermek jelentkezett be. A bejelentkezett vasárnapi iskolások a következő gyülekezeteket, településeket képviselték: a nagyváradi missziókerületből  Belényest, Várasfenest, Magyarremetét, Élesdet,  Temesvárt; a szilágysági missziókerületből Zilahot, Ballát, Goroszlót, Sámsont, Erkedet, Sarmaságot, Krasznát, Perecsent, Nagyfalut, Bagost, Somlyót, Kémert, Nagybányát, Szatmárnémetit, Hadadnádasdot; a kolozsvári missziókerületből Kolozsvárt, Kiskapust, Magyarlónát, Kalotaszentkirályt, Besztercét; a székelyföldi missziókerületből Marosvásárhelyt, Székelyudvarhelyt, Barótot, Bölönt; s végül Észak-Amerikából Cleveland-et. 

A Bibliai Olimpia helyi szakaszára 2021. december 5-én került sor. Néhányan a bejelentkezők közül visszaléptek, de így is részt vett 189 gyerek a megmérettetésen. A gyerekek a helyi gyülekezetekben oldották meg a korosztályuknak megfelelő tesztlapokat, s a javítókulcs segítségével a helyi tanítók javították a dolgozatokat. Nagyon jó eredményeket értek el a gyermekek, ezzel is bizonyítva, hogy odaadással, következetesen készültek a megmérettetésre, figyelmesen tanulmányozták az Igét. 

Az idei évben Eszter könyvét és János evangéliumát tanulmányozzuk. Az Eszter könyve sok gyermek kedvence az Ószövetségből, főleg a lányoknak, de jó tudni, hogy ez nemcsak egy mese, hanem igaz történet, s tanulságunkra íródott. Az Újszövetségből már három evangéliumot és néhány levelet végigvettünk az előbbi olimpiákon, s most a János evangéliuma került sorra. Nekem személyesen egyik kedvenc evangéliumom, mert ez kicsit más, mint a többi. Jó olvasni benne Jézus tanításait, s egyre jobban megismerni belőle a Megváltót.

Örvendünk, hogy évről évre egyre többen bekapcsolódnak a Bibliai Olimpiába, s a gyerekek komolyan készülnek. Tapasztaljuk, hogy azok a gyerekek, akiket otthon is támogatnak ebben, akik otthon szüleikkel is olvassák az Igét, beszélgetnek róla, közösen tanulmányozzák azt, azok nagyobb sikernek élik meg az Olimpiára való készülődést s a megmérettetést is, s áldássá lesz az egész család életében, s hisszük, hogy később kamatoztatni is fogják mindazt, amit megtanultak, elolvastak.

Gratulálunk minden versenyzőnek, és köszönjük a tanítóknak és a szülőknek a támogatást!

A missziókerületi szakaszra azok a gyerekek jutottak tovább, akik elérték a 70 pontot a 100-ból. Örülünk, hogy 165 gyerek továbbjutott, és bátorítjuk őket, hogy odaadással, kitartóan készüljenek a 2022. február 12-ikére meghirdetett missziókerületi szakaszra is. 

A mostani bizonytalan időkben még nem tudjuk, hogy összegyűlhetünk-e vagy sem fizikailag missziókerületenként, de ha ez nem lesz lehetséges, akkor sem marad el a megmérettetés, hiszen reményeink szerint lehetőség lesz helyi szinten megírni majd a teszteket. 

Kedves tanítók és szülők, gyülekezetek! Arra kérünk benneteket, támogassátok és segítsétek a gyerekeket a készülésben, tanulásban, adjatok nekik egy kis hátszelet, hogy ezáltal is növekedhessenek az Úrban, az ismeretben és az Ige megismerésében.

 

Köszönettel, a Bibliai Olimpia munkacsapata nevében, 
Bereczki Klára