Módi Miklós lelkipásztor nyugdíjba vonult

Módi Miklós testvér 1956-ban született Szilágyszentkirályon. Fiatalon átadta életét az Úr Jézusnak, majd Isten elhívta a lelkipásztori szolgálatra. Lelkipásztorrá avatása 1990 júniusában volt Szilágyszentkirályon. Szolgálatát nagy odaadással végezte nyugdíjba vonulásáig, 26 éven keresztül. Isten áldása kísérje életét, családját és további szolgálatát is!

Sámuel prófétához hasonlóan mi is felállítottuk az emlékezés kövét Szilágyszentkirályon, 2016. szeptember 25.-én, amikor megemlékeztünk Módi Miklós testvér 26 éves lelkipásztori szolgálatáról.

Az ünnepi istentiszteletre sokan eljöttek kollégák, barátok, rokonok, falubeliek és a körzet testvérisége. Igehirdetéssel Kovács Gyula lp. szolgált a 2Móz 40:38 alapján, az Isten oltalmáról, vezetéséről, segítségéről, amelyben az Isten szolgája és népe részesült az egész „utazás” során. Szűcs Sándor lp., a missziókerület alelnöke, elismerő oklevelet adott át, majd köszöntések hangzottak el a körzet és a környékbeli gyülekezetek képviselői részéről. Az istentisztelet végén Pardi Félix lp., az RMBGySz elnöke, osztott meg igei gondolatokat az igazi hálaadással kapcsolatban. A helyi gyülekezet férfikara és zenekara is áldásos szolgálatot végzett. A terjedelmes istentisztelet után közös ebéd következett, amikor a gyülekezet vendégszeretetét lehetett élvezni, és alkalom volt beszélgetésre, emlékek felidézésére.

Gyakran lehet hallani az utóbbi időben lelki munkások nyugdíjba vonulásának hírét. Egyre hangsúlyosabbá válik az újra és újra felhangzó kérdés: „Kit küldjek el, ki megy el követségünkben?” Az Aratás Ura végezze el minél többek életében, hogy készek legyenek jól felelni: „ Itt vagyok, engem küldj!” (Ézs 6:8).

Fazakas György