RMBGySz*

Missziói konferencia – 2018

Kedves testvérek!

Az Úr Jézus nevében küldjük üdvözletünket!

Isten a szívünkre helyezte, hogy körlevél által is bátorítsuk a testvéreket az evangélizálás szolgálatára. Az Úrtól kapott üzenetünk minden korszakban és kultúrában változatlan és szent. Isten szereti és keresi a bűnei miatt elveszett embert. Fia Jézus Krisztus által elérhetővé tette mindenki számára a megmenekülés útját. Ezt a nagyszerű hírt az evangélium által közvetíti a világnak.

A változatlan üzenettel szemben a módszerek, formák, stratégiák változhatnak, ezért felelőssége minden gyülekezetnek, hogy a Szentlélek vezetése nyomán felismerje a saját környezetében azokat a csatornákat, amelyen keresztül Isten hatékonyan tudja elérni a ma emberét.

Javasoljuk a gyülekezeteknek, hogy gondolják át az evangélizációs módszereiket, főként ott ahol, az nem minősült eredményesnek. Imádkozva, böjtölve, egyetértve bátran változtassanak ezen, ha kell.

Egyöntetűen szükségesnek látjuk azt, hogy az evangélizációs hetek mellett az evangelizáló élet, a személyes evangelizáció is működjön: kapcsolatokat, hidakat kell építeni a környezetünkben, ezáltal nyerve meg Jézus Krisztusnak az embereket.

Fontosnak tartjuk megerősíteni azt a tényt is, hogy ahol megtérést és megújulást várunk, ott komolyan kell venni az imádkozást. Ezért arra hívjuk a testvéreket, hogy következő év elején az imahét legyen böjtöléssel egybekötött közbenjárás az Úr előtt, felismerve a gyülekezetek lelki szükségeit.

Hírt adunk arról is, hogy 2018. január 27-én Misszióra Motiváló konferenciát tartunk Marosvásárhelyen, reggel 10 órától, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket.             Témánk: A személyes evangélizáció fontossága.

Kívánunk áldott ünnepeket az Úr jelenlétében!

 

Szeretettel és tisztelettel a RMBGYSZ Missziói Bizottsága:

Rádi Gyula, Szilágybagos

Szabó László, Nagyvárad-Rogériusz

Novák Zsolt, Gyergyószentmiklós

Kelemen Sándor, Beszterce

Budai Lajos; Nagyvárad

 

„Annakokáért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsétek föl, és lábaitokkal egyenesen járjatok, hogy a sánta el ne hajoljon, sőt inkább meggyógyuljon. Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem látja meg az Urat” (Zsid 12:12-14).

Nagyvárad 2017 November. 19.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.