Imameghallgatás Margittán

Isten gondviselését tapasztalhatta meg a Margittai Magyar Baptista Gyülekezet 2017. október utolsó vasárnapjának délelőttjén Dóczi Tibor lelkipásztor személyében, amikor testvérünk hivatalosan is elvállalta a közösség pásztorlását. Közel öt éve, hogy pásztor nélkül maradt a körzet, ez idő alatt Veress Efraim ügyvezető lelkipásztor és Szabó Róbert diakónus testvérek látták el a szolgálatot. A gyülekezet és vezetősége az eltelt évek alatt imádkozó szívvel várta az Úrtól kért lelki vezetőt, s ez év elején egységesen Dóczi Tibor testvérben látta meg új lelkipásztorát, akit „vívódások után” az Úr meggyőzött, hogy fogadja el a meghívást.

A beiktatási ünnepély a gyülekezet hálaadó imádságával kezdődött, majd Szabó Róbert diakónus testvér köszöntötte a gyülekezetet. Az igét Veress Efraim hirdette a Bír 6:6-14 alapján, kiemelve Gedeon elhívását, szabadítói szolgálatát, Jézus Krisztus előképeként bemutatva és követendő példaként állítva testvérünk elé. Ezután Burca Remus a margittai román gyülekezet lelkipásztora a Kol 4:17 alapján látta el tanácsokkal az új pásztort és a gyülekezetet. Dóczi Tibor bizonyságtétele következett, melyben elmondta megtérését, és azt, ahogyan meggyőződött az Úr vezetéséről. A beiktatás Szabó László lelkipásztor felvezetésével kezdődött, majd kézrátételes áldáskéréssel folytatódott Kiss Zoltán, Veress Efraim, Szabó László, Dóczi György és Szabó Róbert diakónus testvérek részvételével. Köszöntések, jókívánságok, és a helyi énekkar énekei tették emelkedettebbé az alkalmat.

A gyülekezet Isten iránti szeretetét kifejezve délután hálaadó istentiszteletet tartott, amelyen Bándi Sándor testvér hirdette az igét a Lk 12:16-26 alapján, bátorítva a jelenlevőket, hogy merjék felvállalni tévedéseiket, és merjenek bocsánatot kérni az Úrtól és egymástól. Jó volt látni a margittai gyülekezet jövőbe vetett reménységét!

Az alkalmon készült felvételek megtekinthetők itt: https://www.facebook.com/MargittaiMagyarBaptista/ https://www.youtube.com/szabiz

Zeffer Szabolcs