Határmenti nők találkozója Értarcsán

2017. október 29-én immár ötödik alkalommal került megrendezésre a „Határmenti nők találkozója”, ezúttal Értarcsán. A kis értarcsai kultúrotthon zsúfolásig megtelt, sok nőtestvér érkezett ugyanis a környékről. Az együttlétet Szabó András helybeli lelkipásztor testvér nyitotta meg imával, majd felesége, Tímea köszöntötte az egybegyűlteket, és buzdította Mária és Márta története alapján a jelenlevőket imára. A dicsőítést Czirják Adina és Szecsánszki Mónika vezették.

A találkozó előadója Újvári Anikó volt Magyarországról, aki az Európai Baptista Nők Szövetségének is az elnöke (EWBU). Előadását egy rövid fotós bemutatóval indította, melyben bepillantást nyerhettünk az általuk végzett munkába. Előadásának fő témája: „Kapcsolataink – családi összhang”. „A nő, az maradjon nő!” – hangzott el a tanács; ne próbáljunk más szerepeket felölteni a hétköznapok során. Majd olyan kérdések tevődtek fel, melyekre mindenki saját szívében válaszolhatott: „Ki vagyok én?”, „Hová tartozom?”, „Melyik pályát válasszam?”, „Család vagy karrier?” Az előadó a család ősi modelljét tárta elénk Ádám és Éva története alapján, ahol a tökéletes háttér ellenére bekövetkezett a végzetes hiba: az elbukás. Ez a bukás kihatással van a mi életünkre is, viszont nem kell elrejtőzzünk, mert a tökéletes Istennel harmóniát teremthetünk. Ennek alapján kiemelte annak fontosságát, hogy ha összhangban vagyunk Istennel és önmagunkkal, csak akkor lehetünk harmóniában a környezetünkkel, családunkkal, férjünkkel. „A meg nem bocsátás méreg, fölborítja a lelkünket, fölborítja a harmóniát.” Aláhúzta fontos gondolatként azt is, hogy „nem a fizikális megjelenés a fontos, hanem az, hogy Isten szeretete jelenjen meg bennünk”. Újvári Ferenc, albertirsai lelkipásztor szintén köszöntötte a jelenlévő nőtestvéreket, az Ef 5:31-33 alapján.

Az együttlét végén Kiss Jutka mutatta be Gazsi Piroska legújabb verseskötetét, melyet meg is lehetett vásárolni a helyszínen. A találkozót a jelenlévő lelkipásztorok – Újvári Ferenc, Papp Dezső, Papp László, Kiss Zoltán, Szabó András – áldáskérő imája zárta, majd szeretetvendégség következett.

Gazsi Leonóra és Marján Boglárka