RMBGySz*

Életet, cserébe!

Húsvét a keresztyénség egyik legfontosabb ünnepe, amelyben hálaadással tekintünk vissza arra, amit Jézus Krisztus vállalt és tett megmentésünk érdekében. Ez az ünnep segít abban is, hogy még nagyobb tisztelettel és imádattal boruljunk le feltámadott Megváltónk előtt. A Mt 20:28-ban Jézus ezt mondja: „Az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.”

Drága Megváltónk kész volt emberi természetet felvenni, miközben lemondott a mennyei dicsőségről. Megalázta magát az Atya és az emberiség előtt. Ez a krisztusi indulat, magatartás várható el mindazoktól, akik Őt követik. A feltámadás ünnepén, mielőtt a felmagasztalás gondolatára összpontosítanánk, tekintsünk a megalázkodás elmaradhatatlan útjára, amely a hívő embertől minden időben elvárható.

Jézus Krisztusnak az volt a célja, hogy ő szolgáljon nekünk. Nem azért jött, hogy romboljon, ítéljen, hanem hogy mindenekelőtt segítsen nekünk megszabadulni bűneink ítéletétől. Egyszerre serkent ez az igazság arra, hogy elrontott, bemocskolt szívünkkel keressük Őt azért, hogy megbocsáthasson. Hiszen miként is ünnepelheti igazán egy ember a Feltámadás ünnepét bűnös szívvel?! Ugyanakkor, követve Mesterünk példáját, óvakodjunk  attól, hogy egymást romboljuk, ítéljük, sárba gyalázzuk. Ezek helyett inkább legyünk készek szolgáló lelkülettel egymást különbnek látni magunknál, és egymás felé szolgálni azzal a lehetőséggel, amit Istentől kapunk.

Krisztus nemcsak megalázta magát és szolgáló lelkülettel közeledett felénk, hanem kész volt önmagát halálba adni, azért, hogy mi éljünk. Az Ő élete cserébe a mi életünkért. Csak ennek az életnek a halála engesztelhette ki Isten haragját velünk szemben

Ünnepeljünk Krisztustól kapott új élettel, úgy hogy közben legyünk készek megalázkodni, szolgálni feltámadott Királyunknak és egymásnak. 

János Csaba, főszerkesztő

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.